2023 Mayıs-Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinde siyasi partilerin aday adayları da yavaş yavaş kendilerini göstermeye başladılar.

Hangi partiden kimlerin Milletvekili adayı olmak için yola çıkacağı az da olsa bilinirken, bazı sürpriz isimlerde “Ben de varım” mesajları veriyor.

Karabük’ün yakından tanıdığı, sosyal ve cemiyet hayatında uzun yıllardır bilinen, emekli eğitimci Yalçın Kılınç’ın da son günlerde İYİ Parti’den Karabük Milletvekili adaylığında ismi geçmeye başladı.

Uzun yıllar Tarih öğretmenliği yapan ve geçtiğimiz ayalarda emekli olan Yalçın Kılınç, ayrıca Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen’de memur sendikacılığı görevlerinde de bulundu.

Karabük Kent Konseyi Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde de bulunan Kılınç, 15 yılı idarecilik olmak üzere, 27 yıllık öğretmenlik mesleğini geçtiğimiz Temmuz ayında emekli olarak sonlandırmıştı.

Karabük ve Safranbolu’da yoğun bir çevreye sahip olan Yalçın Kılınç, sosyal hayatının renkliliği ile tanınıyor.

Aynı zamanda tarihçi ve araştırmacı olan Kılınç, geçtiğimiz günlerde de Safranbolu’da yaşayan bir İtalyan Prensesi olan Cristina Triulzio di Belgioso ile ilgili bir kitap yayınlamıştı. Çok ses getiren ‘Safranbolu’da Bir İtalyan Prensesi’ kitabıyla ilgili İtalyan hükümeti tarafından konferans vermek için İtalya’nın Milano kentine davet edilerek, gitmişti.

Şu ana kadar resmi bir açıklama yapmasa da İYİ Parti’den Karabük Milletvekili Aday Adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Yalçın Kılınç’ın ismi siyasi çevrelerde de bir hayli dikkatleri çekmeye başladı.

Karabük Net Haber’in sorularını cevapsız bırakan Kılınç “Şimdilik bir açıklama yapmayacağım ama Mevlâ görelim neyler, neylerse güzel eyler.” ifadesini kullandı.

YALÇIN KILINÇ KİM..?

1968 Karabük doğumlu.

Ankara Üniversitesi, Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi, Tarih Bölümü 1992 mezunu.

Askerliğini 1993- 1994 yıllarında Bolu Komando Tugayına bağlı özel birlik Takım Komutanı olarak Tunceli- Bingöl kırsalında hain terör örgütü ile mücadele ederek yaptı ve ödüllendirildi.

Askerlik sonrası tarih öğretmeni olarak devlet memuriyetine başladı.

2007 yılından itibaren KAMU SEN’e bağlı Türk Eğitim Sen’de II. Başkanlık yaparak, sekiz yıl süreyle Kamu Sen ‘e bağlı Karabük genelinde tüm devlet memur ve bürokratlarını Disiplin Kurullarında temsil etti ve savundu.

2014 – 2016 Yılları arasında Karabük Kent Konseyi Başkanlığı yaptı.

2011- 2014 Yılları arasında Karabük Atatürkçü Düşünce Derneği yönetiminde yer aldı.

On beş yılı okul yöneticiliği olmak üzere toplam 27 yıl öğretmen ve devlet memuru olarak hizmet etti. Temmuz 2022 tarihi itibarı ile memuriyetten emekli oldu.