ATATÜRK’E HAKARET EDEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEYFULLAH KAPLAN, KAYSERİ’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLMAK İÇİN İSTİFA EDİYOR


AK PARTİ KARABÜK İL TEŞKİLATI BU İSTİFA İLE KARİZMAYI KURTARIYOR


halt-eden-mudur

Geçtiğimiz Temmuz ayında İbrahim Gürpınar’ın yerine atanan Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, gelir gelmez Facebook hesabından Atatürk’e hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Daha koltuğunu ısıtamadan, Facebook hesabından Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili, Yahudi olduğu, Türk olmadığı gibi saçma iddialarda bulunulan yazıları ‘okumanız tavsiyesi ile’ diyerek, paylaştığı ortaya çıkan Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan’ın, önümüzdeki genel seçimler için memleketi Kayseri’den AK Parti Milletvekili Aday Adayı olmak üzere istifa edeceği öğrenildi.

Seyfullah Kaplan’ın bir hafta içinde istifa edeceği ve yerine Trabzon’dan bir eğitimcinin atanacağı belirtiliyor.

Atatürk’e hakaret içeren paylaşımlarından dolayı kamuoyunda büyük tepkiler alan İl Milli Eğitim Müdürü’ne, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar da “Halt etmiş” diyerek, kendi tepkisini göstermişti.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gönderilmesi ile ilgili kamuoyu baskısı altında kalan AK Parti İl Teşkilatı, bir türlü bu görevden almayı yapamamıştı.

Görevden alınmayan, fakat siyaset için şimdi istifa edecek olan Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, böylece AK Parti Karabük İl Teşkilatının kamuoyunda çizilen karizmasını da çok geç olmadan kurtarmış olacak.