ESKİPAZAR’DAKİ CİNAYETİN ZANLISI ÜÇ SURİYELİ KARABÜK’E GETİRİLDİ 


 

KARABÜK POLİSİ, ÜÇ SURİYELİYİ GAZİANTEP’TE YAKALADI


 

SABAHA KARŞI GAZİANTEP’TEN KARABÜK’E GETİRİLEN ÜÇ SURİYELİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLEREK EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ


 

ıste-3-suriyeli

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Rahmi Kayacuk’un sopayla dövülerek öldürülmesi olayıyla ilgili 3 Suriyeli, Gaziantep'te yakalanarak sabaha karşı Karabük’e getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Eskipazar ilçesinde 19 Kasım Çarşamba günü yaşanan olayda, Rahmi Kayacuk’un (64) evinde sabah kahvaltısı yaptığı sırada elleri iple bağlanıp sopayla dövülerek öldürülmesi ve eşi Halime Kayacuk’un (63) ağır yaralanması olayıyla ilgili Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekibin titiz çalışması sonrası şüpheli olan 3 Suriyelinin Gaziantep’e kaçtığı tespit edildi.

Ankara şehirlerarası otobüs terminalinde güvenlik kameralarına yansıyan 3 Suriyelinin eşkalini belirleyen Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün oluşturduğu 4 kişilik özel ekip, Gaziantep’e giderek burada Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlattı.

Kimlikleri tespit edilen zanlıların yakınlarına ulaşan ekip Gaziantep’in Ünaldı mahallesindeki Küçük Sanayi Sitesi'nde zanlıların izine rastladı. Bölgede araştırma yapan polis, eşyaları ile birlikte Suriye’ye kaçmak üzere saklandıkları depodan çıkarak gitmeye çalışırken zanlıları yakaladı.

Cinayetle ilgisi olan ve Suriye uyruklu oldukları belirlenen Abdulcabbar Abbud (19), Derviş Dakka (19) ve Muhammed Zehra (19) gözaltına alınırken, şahısların üzerinde öldürdükleri Rahmi Kayacuk’a ait cep telefonu ve çakı ele geçirildi.

Gaziantep’teki işlemlerin ardından 3 Suriyeli genç Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan 4 kişilik özel ekip tarafından sabaha karşı Karabük’e getirildi. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçen Suriyeliler sorgulanmak üzere Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

ALACAĞI İÇİN DÖVMÜŞLER
Gözaltına alınıp sorgusu yapılan Suriyeli gençlerden Abdulcabbar Abbud'un, "Daha önce Rahmi Kayacuk’un yanında çobanlık yaptığını, 3 aylık alacağı olan bin 800 TL’yi alamadığını, olay günü sabah eve giderek parasını istediği daha sonra tartıştıklarını ve karı kocayı sopayla dövdüklerini" itiraf ettiği öğrenildi.

Abbud, yaşlı adamın üzerinde bulunan bin 100 TL’yi aldıklarını kalan borcunu da istediklerini bu sırada yaşlı adamın ellerini arkadan bağlayarak tekrar sopayla dövüp bayıldı diye bırakıp kaçtıklarını da söylediği öğrenildi.

Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgusu devam eden 3 Suriyeli genç, kasten planlayarak, hunharca ve vahşice adam öldürme ile gasp suçlarından yargılanmak üzere adliyeye sevk edilecek.

Editör: Haber Merkezi