KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İLKLERİNE DEVAM EDİYOR.


DÜNYANIN TEK AY YILDIZLI 25 BİN KİŞİLİK STADI HİZMETE GİRDİ


 

kbu-ay-yildiz-stad

Karabük Üniversitesi bir ilki daha gerçekleştirdi. Hafriyat çalışmalarına 2011 yılı Ekim ayında başlanılan Dünya’nın ilk ve tek Ay Yıldızlı Stadyumu tamamlanarak, merakla beklenen Hilal ve Yıldız gün yüzüne çıktı.

Kuruluşundan bugüne yeni açılımlarla rekabet gücünü arttırma arzusu içerisinde olan Karabük Üniversitesi, akademik birimi ile tüm öğrenci kulüplerinin ofislerini içerisinde bulunduran Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Stadyumu ile Türkiye’nin Parlayan Yıldızı olmaya devam ediyor.

Öğrenci odaklı Karabük Üniversitesi öğrencilerine her türlü ortamı sunmak, sporun merkezi olmak arzusuyla bu yönde spor komplekslerine de büyük yatırımlar yapmaktadır. Karabük Üniversitesi yeni yüzlerinden biri olan Ay Yıldızlı Stadyumu ile daha güçlü olacaktır.

Karabük Üniversitesi kuruluşunda belirlediği stratejik ve gelişim planı doğrultusunda asla bilinenleri tekrarlamadan bir yandan akademik alanda ihtiyaca ve geleceğe dönük bölümleri tek tek bünyesine katarken diğer yandan da fiziki mekanda da çok yönlü ve işlevsel yaptığı projeleri hayata geçirmektedir.

Bu projelerden bir tanesi de işlevselliği ve çevre düzenlemesi ile Dünya’da ilk ve tek olan Hasan Doğan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu ve Stadyumu; 8 adet derslik, 60 adet ofis, 4 adet laboratuvar, 6 adet antrenman salonu, 2 adet ilk yardım salonu, 2 adet masaj odası, 2 adet ekipman odası, 2 adet kafeterya, 4’ der adet sporcu, hakem, takım soyunma odası, duş ve wc’ leri, toplam 10 adet seyirci, öğrenci ve engelli wc’leri, 17.832 m² yeşil alan ve koşu pisti, şeref tribünü, maraton tribünü, şeref basın tribünü, maraton basın tribünü, güney kale arkası ve kuzey kale arkası tribünleriyle toplamda 25.000 stat oturma kapasitesi ve 40.652 m² yüzölçümlü olarak tamamlandı.

kbu-ayyildizBöyle bir projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal “Biz Karabük Üniversiteliler olarak bir ilki daha gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Asla bilinenleri tekrarlamayarak farkındalık yaratan Karabük Üniversitesi, bunu hem akademik alanda hem de fiziki mekanda ortaya koymaktadır. İlkleri Karabük Üniversitesi’nde Karabük’te gerçekleştirmek için sürekli yeni atılımlar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi olan Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Stadyumu projesi. İşlevselliği ve ay yıldızlı çevre düzenlemesi ile stadyumumuz Dünya’da bir ilk olma özelliğine sahiptir. Stadyumlar genelde birbirine benzer, farklılıkları ise temelde kapasiteleridir. Öyle bir stadyum projelendirdik ki içerdiği mekanlar, işlevselliği ve çevresiyle birlikte ülkemizdeki stadyumlardan en dikkat çekici ve fark edilebilir olanıdır. Karabük Üniversitesi’nin vizyonu ile yapılan Ay Yıldızlı Stadyumu, 7 gün 24 saat hizmet verecek şekilde tasarlayarak; ülkemizde ve dünyada benzeri olmayan bu stadyumu hayata geçirdik. Karabük Üniversitesi öğrenci inisiyatifinin her zaman ön planda olduğu bir üniversite olarak, stadyumu projelendirirken öğrenci kulüplerimize ofisler tasarladık. Öğrencilerimizi başkasının kurduğu oyunda rol alan değil oyunu kuran kişiler olmaları, lider olmaları için onlara her türlü fırsatı sunuyoruz. Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu akademik birim binası olarak faaliyette olan stadyumumuzda, kulüplerimizde ofislerde yerlerini aldılar. Adeta parlayan bir mücevher gibi ulusal değerlerimizin temel simgesi olan “Hilal ve Yıldız” stadyumumuzu kucaklayarak daima parıldamasını sağlayacak. Ay Yıldızlı Stadyumumuz üniversitemize, kentimize ve ülkemize hayırlı olsun diyorum.” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi