31 Mart Yerel Seçimlerinde Yeniden Refah Partisi Karabük Belediye Başkan Adayı olan ve iyi bir oy alarak partisini üçüncü yapan İsmail Özer, Karabük Net Haber’i ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Karabük Net Haber Sorumlu Editörü Ergün Başkaya’nın sorularını cevaplandıran Özer, seçimlerde kendilerine oy veren vermeyen herkese teşekkür etti.

Özer, ayrıca seçilen AK Parti adayı Özkan Çetinkaya’ya da başarılar dilerken, seçimlerde verdiği proje ile vaatlerinin de takipçisi olacaklarını vurguladı.   

“Bu seçimde belediye başkanlığını kazanamadık ama belediye meclisine 6 tane üyemizi, İl Genel Meclisine 1 tane üyemizi kazandırarak, partimizin aldığı yüzde 23'lük oyla da Türkiye'de Yeniden Refah Partisini Karabük olarak ilk 5'in arasına sokarak büyük bir başarı elde etmiş bulunmaktayız. Bunun nezdinde de Genel Başkanımız bizi aradı ve tebrik etti. Çalışmalarımızdan dolayı ekibimizi kutladı, yakın zamanda da inşallah Karabük'e gelip vatandaşımıza bir teşekkür ziyaretinde bulunacak.” Diyen YRP Karabük İl Başkanı İsmail Özer, açıklamalarına şöyle devam etti;

“Yerel seçimlerde biz en fazla oy alan 5'inci parti olduk. Türkiye genelinde bir önceki milletvekilliği seçimlerinde Karabük merkezde yüzde 10,5 ila 12 civarında bir oyumuz vardı, bunu yüzde 23'e taşıyarak 2 kat oyumuzu artırmış bulunmaktayız. İl genelinde de yüzde 8.5 olan oyumuzu 13.5 çıkarttık. Burada da yüzde 60'ın üzerinde başarı var, her seferinde büyüyerek katlanarak devam ediyoruz.

Bizim için güzel bir sonuç daha güzel olabilir miydi, olabilirdi. Buda vatandaşımızın taktiridir. AK Parti adayı Özkan Beye nasip oldu. Biz artık Karabük'te yaşayan vatandaş olarak kendilerine başarılı olmaları için dua etmek düşer. Yeniden Refah Partisi olarak belediyedeki 6 meclis üyemiz ve 1 il genel meclisi üyemizle hem yerelde belediyenin yaptığı hizmetlerin, hem de genelde hükümet bazında valilik tarafından yapılan hizmetlerin takipçisi olacağız. Doğru yapılan işler varsa, sonuna kadar destek olacağız. Yanlış yapılan işler varsa, oradaki yanlışa muhalefet edip, kamuoyunu bilgilendireceğiz Hizmetlerin biran evvel düzgün bir şekilde vatandaşımıza ulaşması için var olan gücümüzü sonuna kadar kullanacağız. Bize oy veren, gönül veren, destek veren vatandaşlarımızın oylarına sonuna kadar sahip çıkıp, Karabük'e hizmete dönmesi noktasında bu gücümüzü sonuna kadar kullanacağız.”

Karabük’te ana muhalefet görevini de üstlenmeyi düşündüklerini belirten Özer “Vatandaşımızın bize biçtiği en temel vazife ve görev bu. Yüzde 23 hemen hemen 4/1 yapar. Her 4 kişiden biri bize destek vermiş. Artık bize düşen vazife Karabük'teki muhalefet boşluğunu laikiyle doldurmak olacak. Tabi doğru yapılan bir iş varsa ‘doğru’ deyip alkış tutacağız, yanlış yapılan bir iş varsa da orda bir dur diyeceğiz. Durdurmaya gücümüz yetmiyorsa da kamuoyunu bilgilendirerek, vatandaşın bilgi ve haber sahibi olmasına vesile bulunacağız. Belediye seçimlerinden çıkalı hemen hemen 35-40 günlük süre oldu. Şuan için eleştirmek veya ‘yapmıyor’ demek yanlış olur. Bu saatten sonra AK Partinin, Özkan Beyin verdiği vaatlerin takipçisi olacağız.

Emekliler bize heyecanla soruyor bu Bin liramız ne olacak, su faturalarında ücretlendirmeler var, sular bedava denmişti. Su faturaları ne olacak? İnsanlar merak ediyor, evlenen insanlar gelinlik alabilecek miyiz, 20 bin lira yardım gelecek mi, bunlar ne olacak diye merak ediyorlar. İşsizlik ve istihdamla nasıl mücadele edilecek, bunlar merak ediliyor. Tarımla uğraşacağız dediler kendileri. Sebze, meyve fiyatları yukarı doğru gidiyor, et ve süt fiyatları yukarı doğru gidiyor, bunların ucuzlatılması için nasıl mücadele edecekler, vatandaş bekliyor, bizde bekliyoruz. Şuan bir hareket yok demek yanlış olur, haksızlık olur, daha yeni.

Arkadaşlara belediyenin hesaplarına, kadrolarına hakim olmaları hem de projelerini planlayabilmeleri için zaman tanımak lazım. Biz sabırlıyız bu zamanı bekliyoruz. Tabi ki her sabrın bir sonu vardır, zaman dolacaktır. Zaman dolduktan sonra yapılan işler varsa alkışlarız, yapılmayan eksikler varsa da yapılması için gerekli muhalefeti, vatandaşın bize verdiği vazifeyi sonuna kadar kullanacağız.”

Ismail Özer Haber Ici
Editör: Ergün Başkaya