İŞKUR İl Müdürlüğü Yenice’de meslek eğitim seferberliği başlatarak protokol imzaladı.


 

20141013AW215476_01Geçerli Bir Meslek Güvenli Bir Gelecek’ sloganı ile yola çıkan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Yenice de, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü,Yenice ve Yortanpazarı Çok Programlı Liseleri ile Özel Politika Gerektiren Gruplara yönelik sadece kadın katılımcıların yararlanacağı Özel Politika ve Uygulamaların Geliştirilmesi kapsamında işbirliği protokolü imzaladı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, Yenice Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Köseoğlu ve Yenice Çok Programlı Lisesi Müdürü Mahir Emre Doğuş’un imzaladığı protokol kapsamında “Hasta ve Yaşlı Bakımı,Satış Görevlisi ve Düz Dikişi Makinası “ mesleklerinde toplam 45 kursiyere mesleki eğitim verilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, “2014 yılı içerisinde Özel Politika ve Uygulamaların Geliştirilmesi kapsamında, dezavantajlı gruplar içerisinde sayılan kadınlara yönelik projelerin Kurumumuz tarafından desteklenmesi kararı alınmış; bu kapsamda da özellikle ilçelerimizden gelen projelere öncelik verilmiştir. Mesleki beceri kazandırılmasına yönelik Yenice Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ve kadın katılımcıların yararlanacağı “Hasta ve Yaşlı Bakımı,Satış Görevlisi ve Dikiş Makinası Operatörlüğü ” mesleklerine yönelik hazırlanan proje Müdürlüğümüzce uygun görülmüş ve 45 kursiyere bu alanda teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir. Temel hedefimiz istihdam sloganı ile açılan kurslarımıza genel ve özel şartları uyan katılımcıların Müdürlüğümüz İş ve Meslek Danışmanlarınca ve Yenice de bulunan İşkur Hizmet noktasından müracaatları alınacaktır. Kursiyerlere eğitim süreleri boyunca 20 TL cep harçlığı verilecek olup, yine katılımcıların kurs süresi boyunca Genel Sağlık Sigortası ve kısa vadeli sigorta primleri kurumumuz tarafından karşılanacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi