20140611AW115101_01Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Coşkun Güven destekledikleri kursları yerinde görmek ve İlçelerde bundan sonra yapılabilecek çalışmalarla ilgili olarak Eflani ilçesini ziyaret etti.

Güven, ilk olarak Eflani Kaymakamı Tolga Özdemir’i makamında ziyaret ederek, kurum faaliyetleri hakkında bilgi vererek ortak yapılabilecek projeler noktasında görüş alış verişinde bulunuldu. Eflani Kaymakamı Tolga Özdemir’de İŞKUR’un verdiği desteğin yöre açısından önemli olduğunu belirterek, yapılan ziyeretten dolayı mennuniyetini iletti.

İŞKUR Müdürü Coşkun Güven, daha sonra Eflani Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında düzenlenen Dokuma kursunu ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Güven burada yaptığı açıklamada , İl Müdürlüğü olarak 2014 yılında tüm ilçeleri mesleki eğitim noktasında destekleme kararı aldıklarını ve bu kapsamda da ilçelerin önceliklerini belirlemeye çalıştıklarını söyledi.

Eflani’de Kaymakamlığın daha önce kurduğu güzel bir dokuma atölyesi olduğunu belirten Güven, “Bundan hareketle Halk Eğitim Müdürlüğümüzün hazırladığı Mekikli Dokuma projesini hayata geçirdik. Burada özellikle yöremiz ekonomisine de katma değer sağlayacak ve unutulmaması gereken el sanatlarımızın ,kursiyerlerimizin elinde yeniden hayat bulmasını amaçladık.Burada üretilen ürünlerin sürekliliğini sağlayabilirsek,ekonomik alanda da kişilerin istihdamına katkı sağlanacak" dedi.

Editör: Haber Merkezi