KARDEMİR A.Ş’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ UZADIKÇA UZUYOR, İŞÇİNİN SABRI TAŞMAYA BAŞLADI, ÇELİK İŞ GENEL BAŞKANI RUSYA’DA GEZİYOR


 

bitir-tis

Kardemir AŞ’de yılbaşında başlayan Toplu İş Sözleşme görüşmeleri 1-2 ay içinde sonuçlanır denmesine rağmen, aradan dört buçuk ay geçti ve hala sonuçlanmadı.

Toplu İş Sözleşmesinin taraflar arasında iki kere tıkanması kamuoyuna yansırken, hangi maddelerde ve ücret skalalarında sorunun ne olduğu başta Kardemir çalışanları olan Çelik İş Sendikası üyelerine bildirilmiyor.

Kardemir işçileri ve Karabük Kamuoyu sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmediğinden, ortalıkta kirli bilgi çok fazla dolanıyor. Bazı gazetelerin dedikodu sayfalarını takip eden Kardemir işçisi sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmemenin tedirginliği ile sabırlarının son noktalarına geldiklerini ifade ediyorlar. Çelik İşçisi artık sözleşmenin ne zaman sonuçlanacağını yüksek sesle soruyor.

Tüm bu gelişmelere rağmen Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Genel Mali Sekreteri Bayram Altun’u ve İskenderun Şube Başkanı Metin Önder’i de yanına alarak Rusya’ya gitti.

Gül’ün Rusya’ya neden gittiği ve kaç gün kalacağı hakkında bilgi verilmezken, Kardemir işçisi “Burada biz toplu sözleşmenin biran önce bitmesini bekliyoruz. Sözleşmenin neden bir türlü bitmediği ve hangi konularda sıkıntılar yaşandığı hakkında hiçbir açıklama yapılmazken, sendikanın fabrika içindeki temsilcileri ise ‘eylemlere başlayacağız, greve gideceğiz’ çığırtkanlığı yaparak bizleri daha da tedirgin ediyorlar. Genel Başkanımıza güvendik ama burada son aşamaya gelmiş olan toplu sözleşmeyi sonuçlandırmadan Rusyalara gezmeye gitmesi de ayıptır.” Şeklinde görüş beyan ediyorlar.

Editör: Haber Merkezi