Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Ofisi tarafından Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda “İş Arama Becerileri ve CV Hazırlama Teknikleri” programı düzenlendi.


 

1-(23)Programa Karabük İŞKUR Müdür Yardımcısı Mustafa Çalış, İş ve Meslek Danışmanları Arzu Türkmen, Canan Erakman ve öğrenciler katıldı.

İŞKUR’un hazırlamış olduğu tanıtım videosunun izlenmesinin ardından İŞKUR’un hizmetlerinden bahseden İş ve Meslek Danışmanı Canan Erakman katılımcıları İŞKUR hakkında bilgilendirerek; kayıtların nasıl yapıldığı, şartlarının ne olduğu, kayıt güncelleme, şifre işlemleri, engelli kayıtları, İŞKUR’un açık iş ilanları, iş ve meslek danışmanları, aktif işgücü hizmetlerinin neler olduğu, iş başı eğitimleri, girişimcilik eğitimleri ve işsizlik maaşları hakkında dinleyicileri kısaca bilgilendirdi.

İş ve Meslek Danışmanı Arzu Türkmen: “İş arama becerileri ve bu becerileni geliştirmesi konusundaki hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaparak; “Kişinin kendi özelliklerini ve işverenin istek ve beklentilerinin ne olduğunu bilmesi gerekir.” dedi. Sayın Türkmen İş arama becerileri konusunda edinilen bilgilerin değerlendirilmesi ve işe başvuru araçlarından, görüşmede gelebilecek sorulardan ve yeni mezun olan öğrencilere yöneltilen sorulardan bahsetti. Konu ile ilgili çeşitli anı ve tecrübelerini aktararak konuşmaya başlayan Karabük İŞKUR Müdür Yardımcısı Mustafa Çalış: “Bir işe girebilmenin %50 sinin iyi bir CV hazırlamadan, diğer %50 sinin de mülakat aşamasının iyi geçmesidir. Mülakatta hazırlıksız olma, kılık-kıyafet, verilen cevaplar ve cep telefonu gibi unsurlar çok önemlidir. İş bulmada avantaj sağlayan konulardan bazıları; esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilmek, yeniliklere açık olmak ve ekip çalışmasına uyum sağlayabilmek çok önemlidir.” dedi.

Program katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sonlandırıldı.

Editör: Haber Merkezi