9 Yıldır Karabük İl Sağlık Müdürlüğü görevini aralıksız bir şekilde yürüten ve geçtiğimiz hafta da istifa ederek, görevinden ayrılan Dr. Ahmet Sarı, bundan sonra aile hekimi olarak hizmete devam edeceğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Dr. Sarı, dokuz yıl içinde neler yaptıklarını da kısaca özetledi ve paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“07 Nisan 2014 tarihinden bu yana, 9 yılı aşkın bir süredir yürüttüğüm Karabük İl Sağlık Müdürlüğü görevimi bugün itibarıyla sonlandırmış bulunmaktayım.

Bu zaman dilimi içerisinde pek çok zorluğa karşı hep birlikte mücadele verdik. Ülkemiz birçok badireyi halkımızın feraseti ve yöneticilerimizin kararlılığı sayesinde bertaraf etti. Bizler de elimizden geldiğince vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmanın gayreti içinde olduk.

112 acil sağlık hizmetlerini, aile hekimliği sistemini ve evde sağlık hizmetlerini yaygınlaştırarak toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştık. Ayrıca bu süreçte pek çok sağlık yatırımını da ilimize kazandırma fırsatını yakaladık. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesini bir bölge hastanesi konumuna getirerek; KBÜ Tıp Fakültesi ile birlikte yeni hekimlerin ve uzmanların yetişmesine katkı sağladık.  Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Araştırma Hastanesini kurarak, bu alanda ülkemizin 5 hastanesinden birini ilimize kazandırmanın haklı gururunu yaşadık. Ayrıca stajlarını bu hastanede yapan KBÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin ilk mezuniyetlerine şahit olduk. İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binamızı yenileyerek hem çalışanlarımıza hem de halkımıza hak ettiği ortamda hizmet imkanı sağladık.

Safranbolu Devlet Hastanesini hizmeti aksatmadan yıkıp yeniden yaptık. Yenice Devlet Hastanesini ve Eskipazar Devlet Hastanesini yeniledik. Eflani Devlet Hastanesinin yarım kalmış projesini tamamlayarak hastaneyi hizmete sunduk. Yeni aile sağlığı merkezleri, 112 ASH istasyonları, sağlık evleri ve acil üniteleri açtık. Ambulans, tıbbi cihaz ve donanımlarımızı sürekli artırma ve yenileme gayreti içinde olduk. Bunların tamamını devletimizin gücü, halkımızın fedakarlıkları ve çalışma arkadaşlarımızın azmi sayesinde başardık.

Bu uzun ve zorlu süreçte beraber çalışma fırsatı bulduğum; Bizleri bu göreve layık gören ve hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımız Dr. Fahrettin Koca başta olmak üzere, tüm Bakanlarımıza, Sn. Valimiz Fuat Gürel’e ve daha önce birlikte çalıştığımız tüm Valilerimize, Değerli Milletvekillerimize, İl Müdürü arkadaşlarıma, sivil toplum örgütlerine ve fedakar sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı arz ediyorum.

Allah izin verirse, bundan sonra da aile hekimi olarak ilimize hizmet vermeye devam edeceğimi belirtmek istiyorum.

Editör: Ergün Başkaya