Karabük’ün tanınmış iş insanlarından İsmail Yalav, beklenilen açıklamasını bugün yaptı. İYİ Parti Karabük Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Yalav’ın beraberindekilerin kalabalığı dikkat çekti.

İYİ Parti Karabük İl Başkanlığından aday adaylığını açıklayan İsmail Yalav’ın 4 gün öncesinden ilan etmesine rağmen, sadece Eskipazar ve Eflani ilçe başkanlarının bulunması, İl Başkanı Recep Yılmaz ile merkez ilçe başkanı ve diğer ilçe başkanlarının bulunmaması ise soru işaretleri oluşturdu.

Yalav’a gönül verenler tarafından “İsmail Yalav’ın aday adaylığı partisini tekeline almaya çalışan bir kişiyi anlaşılan son derece rahatsız etmiş. İl ve Merkez İlçe Başkanı diğer tüm aday adaylığı açıklama törenlerinde yer alırken, İsmail beyin açıklamasında neden yer almadıkları manidar. Demek ki bir yerlerden talimat aldıklarından gelemediler.” Şeklinde yorumlandı.

Tüm bu polemiklere ve olumsuzluklara rağmen kararlılığını sergileyen İsmail Yalav, Karabük Milletvekili Adaylığını İl Başkanlığında açıkladı.

“Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.” Diyerek sözlerine başlayan İsmail Yalav, “Karabük'ün sorunlarını biliyorum, sizlerle beraber yaşadık zaten bu sorunları. Ülkemizdeki ekonomik sıkıntıları biliyoruz, hepimiz Türkiye’de bazı şeylerin iyi gitmediğini, sistemin iyi gitmediğini ve bu sistemin değişmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bende bu şekilde bu sistemi değiştirecek kişinin İYİ Parti ve Meral Akşener liderliğinde olduğunu inandığım için aday adayı oldum.” Dedi.

Karabük ile ilgili söylemleri ile konuşmasını sürdüren İsmail Yalav “Karabük'ün sorunlarını hep beraber çözeceğiz. Çevre illerde teşvike girmesine rağmen Karabük neden teşvikte yok, işsizlik hat safhada. En yakınımızdaki Kastamonu, Çankırı tarımsal kalkınmaları ve hibeye girdiği halde Karabük neden yok? Devlet hastanemiz yok, sağlıkta sorunlarımız var, bu sorunları çözmek için milletvekili aday adayı olmak istedim. Allah kısmet ederse bugüne kadar olduğu gibi vekil olduğumda da beni hep Karabük'te göreceksiniz. Bütün sorunlarımız öncelik sırasına göre çözmeye çalışacağım. Geleceğim buraya burada yüz yüze çözeceğime de inanıyorum. Yeter ki birlik, beraberlik olsun. Buraya kadar gelip zahmet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Editör: Ergün Başkaya