KARLARIN TAMAMEN KAPATTIĞI YOLDA İLERLEYEN EKİPLERİN ARAÇLARI KARA SAPLANDI


 

AFAD VE UMKE EKİPLERİ, 2 SAAT SÜREN ZORLU MÜCADELE SONUCU DİYALİZ HASTASINA ULAŞTILAR


 

20131210AW000599_02


Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yolu kar nedeniyle kapanan köyde diyaliz hastası olan yaşlı kadın, UMKE ve AFAD ekiplerinin 2 saat süren çalışması sonucu hastaneye ulaştırıldı.

İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve yolu tamamen karla kapanan Karapınar köyünde diyaliz hastası olan Fikriye Tekinyıldız (80), 112 ekiplerinden yardım istedi. 112 ambulansı köye ulaşmakta zorluk çekince, durum Karabük İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’ne (UMKE) bildirildi. Diyaliz hastasını almak için yola çıkan ekipler zor şartlarda yolda ilerleyerek köye ulaşmaya çalıştı.

Kar kalınlığının bir metreye ulaştığı köy yolunda ilerlemeye çalışan ekipler, zaman zaman kara saplandı. Kara saplanan UMKE aracını AFAD ekipleri halat yardımı ile saplandığı yerden çıkararak yollarına devam etti. Yaklaşık 2 saat süren zorlu yolculuğun ardından köye ulaşan ekipler, diyaliz hastası olan 80 yaşındaki Fikriye Tekinyıldız’ı evinden aldı. AFAD ekipleri tarafından evinden alınan yaşlı kadın daha sonra köyün üst tarafında UMKE ekiplerine teslim edilerek Safranbolu Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

Yaşlı kadının oğlu olan köy muhtarı Necmettin Tekinyıldız, yollarının dün akşam açıldığını ancak gece itibari ile başlayan kar yağışı sonrası yeniden kapandığını söyleyerek, "Annemin bugün diyalizi vardı. Yollar tamamen kapandı ve gidip gelmek çok zor" dedi.

Fikriye Tekinyıldız ise diyaliz hastası olduğunu ve yağan kardan dolayı evde kaldığını, köye gelen ekipler sayesinde hastaneye gideceğini söyledi.


HABERİN VİDEOSU




 

 

Editör: Haber Merkezi