İL GENEL MECLİS BAŞKANI HASAN YILDIRIM KAYI KÖYÜNDE İNCELEMELERDE BULUNDU


 

il-genel-meclisi-hasan-yildirimİl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, beraberinde İl Genel Meclis Üyesi Hasan Adakan, Merkez ilçe içme suları sorumlusu Mehmet İşçimen ve Muhtar Mustafa Uludağ ile birlikte incelemelerde bulundular.

Kayı köyünün içme suyunu karşılayan kaynaklarının yetersiz hale gelmesi nedeniyle köy suyuna ek yapılmak üzere drenaj çalışmalarının devam ettiği Kayı Menbasında çalışmaları yerinde inceledi.

İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım. “Kayı Köyü Muhtarımız Mustafa Uludağ Kayı köyünün içme suyunun yetersiz olduğunu belirterek Kayı Mevkiindeki memba da drenaj çalışması yapılarak bu suyunda köyünün içme suyu şebekesine katılması talebinde bulundu. Bizde köyümüzün mağduriyetinin giderilmesi için İl Özel İdaremiz teknik ekipleri tarafından gerekli inceleme yaptırdık ve drenaj çalışmalarına başladık. Drenaj çalışmaları sonucunda 0,200 litre/sn. içme suyu bulunduğunu ve diğer kaynaklarla birlikte köyümüzün içme suyunun yeterli hale gelmiş olacağı teknik elemanımızca bize rapor edildi. Ancak bulduğumuz bu kaynaktaki suyun içilir nitelikte olup olmadığının tespit edilmesi gerekiyor. Gerekli raporların alınmasında sonra yeni bir isale hattı inşa edilerek köyün şebekesine dahil edilerek köyümüzün su sorununu çözmüş olacağız. İl Genel Meclisi olarak Köylümüzün her zaman hizmetinde ve sorunlarının giderilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi.