Karabük 112 Acil çağrı Merkezine gereksiz ve asılsız çağrılarda artış yaşanması üzerine Karabük Valiliği bir basın açıklaması yayımlayıp vatandaşları uyardı.

12 Acil çağrı Merkezine gelen çağrıların hayati önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, gereksiz ve asılsız çağrıların suç teşkil ettiği belirtildi.

Karabük 'te 10 Şubat 2021 tarihinde başlatılan 112 Acil Çağrı Merkezi sistemi ile tüm acil durum ihbarları tek çatı altında toplanmıştı. Bünyesinde sağlık, emniyet, jandarma, itfaiye, orman gibi hayati kurumları barındıran 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gün içerisinde çok sayıda ihbar geldiği ve ihbarların sayısının ise her geçen gün giderek arttığı kurum yetkililerince açıklanmıştı.

Karabük Valiliği ise konuyla ilgili bir açıklama yaparak, bugüne kadar 771 bin 232 çağrının geldiğini ve gelen bu çağrıların yüksek oranda asılsız ve gereksiz çağrılar olduğunu belirti.

Yapılan açıklamada, gereksiz çağrılar için acil yardım bekleyen kişilerin 112 'ye ulaşmalarında zaman kaybı ile maddi ve manevi kayıplar da yaşayabilecekleri vurgulanırken, gereksiz ve asılsız ihbarda bulunanların ilgili kanunlar çerçevesinde cezalandırılacakları söylendi.

Karabük Valiliği'nin uyarıları doğrultusunda, vatandaşlardan 112 Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz ve asılsız çağrılar için kullanmamaları, ihtiyaç duydukları anda doğru ve zamanında yardım alabilmeleri için çağrı merkezlerini bilinçli bir şekilde kullanmaları rica edildi.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Karabük 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü "112 Acil Durumda Tek Numara" sloganıyla 10.02.2021 tarihinde tüm acil yardım numaralarının tek çatı altında birleştirilmesiyle hizmet vermeye başlamıştır.

112 Acil çağrı Merkezimiz aktif olduğu tarihinden itibaren bugüne kadar alınan 771.232 çağrının içerisinde yüksek oranda asılsız ve gereksiz çağrı olduğu sistem incelenmesi ve analizinden anlaşılmıştır.

Gereksiz çağrılar için acil yardım bekleyen kişilerin "112" ye ulaşmalarında zaman kaybı ile birlikte maddi ve manevi kayıplar ile sonuçlanmaktadır.

Bu nedenle 122 Acil Çağrı Merkezini arayarak gereksiz ve asılsız ihbarda bulunarak meşgul ettikleri tespit edilen kişilere 5442 sayılı İl İdare Kanunu 'nun 9/Ç, 11/C ve 66'ncı maddeleri ve 5326 sayılı kabahatler Kanununun 32. Maddesi istinaden idari para cezası uygulanacaktır.
Ayrıca fiilleri Türk Ceza Kanunu kapsamına girenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır."

gereksiz-ve-asilsiz-cagrilar-biktirdi-duyuru