Yaklaşık 4 ay önce geçimsizlik, maddi imkansızlıklar ve psikolojik sorunlardan dolayı iki çocuğunu Aile ve Sosyal Politikalar Karabük İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Esirgeme Yurduna bırakan genç çift, çocuklarından birinin kolunun yandığını, diğerine ise iyi bakılamadığı iddiasıyla şimdi geri istiyorlar ama alamıyorlar.

Karabük’te yaşayan ve iş için şimdi Antalya’nın Manavgat ilçesinde çalışan İslam Dönmez (29) ile Büşra Dönmez (24) 4 yaşındaki kızı ile 1 yaşındaki oğlunu yaklaşık 4 ay önce Karabük’te Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Yurduna bırakmışlardı.

Çalışmak için Antalya, Manavgat’a giden genç çift, geçtiğimiz günlerde Karabük’e gelerek yurtta bulunan çocuklarını gördüler. 4 Yaşındaki kızlarının kolunda ciddi bir yanık olduğu ve büyük bir yaraya dönüştüğünü görünce, yurt yetkililerine kendilerine neden haber verilmediğini ve bu olayın nasıl olduğunu sordular.

Yurt yetkililerinin, aileye bilgi vermediğini ve genç çiftin fotoğraf çektiğini görünce tepki gösterdiklerini belirttiler.

Bunun üzerine Karabük Cumhuriyet Savcılığına giden Dönmez çifti, kızlarının başına gelen olayla ilgili soruşturma başlatılmasını istediler.

Anne Büşra Dönmez “Biz imkansızlıklarımızdan dolayı çocuklarımızı devletin şefkatli kucağına bıraktığımızı sanıyorduk ama gördük ki çocuklarımıza hiç iyi bakılmıyor. Kızımın kolu nasıl yandı, neden hastaneye getirilmedi ve niçin bize bilgi verilmedi bunları sorguluyoruz. Bir yaşındaki oğlum ise adeta pislik içinde ve kokuyor. Ben çocuklarımı şimdi geri istiyorum.” Dedi.

Baba İslam Dönmez ise kızının kolunun nasıl yandığı ile ilgili kendilerine bilgi verilmediğini ve yanan kolunun tedavisi için hastaneye bile getirilmediğini iddia ederek, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunduğunu belirtti.

Karabük Net Haber’den Ergün Başkaya, Manavgat’ta bulunan aile ile online video bağlantısı kurarak, konuyla ilgili Dönmez çifti ile konuştu.  

Genc Cift Cocuklarini Geri Istiyor4Genc Cift Cocuklarini Geri Istiyor5Genc Cift Cocuklarini Geri Istiyor3Genc Cift Cocuklarini Geri Istiyor2Genc Cift Cocuklarini Geri Istiyor1

Editör: Ergün Başkaya