Filyos Çayı'nda 26 Mart tarihinde cesedi bulunan Gabonlu Karabük Üniversitesi öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın cenazesi, Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle ülkesine gönderildi.

Dina’nın cenazesi annesi Jessica Sandra Makemba Ibouanga ve beraberindekiler tarafından üç gün önce Bahçelievler’deki İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan teslim alınmıştı.  Bir cenaze firması tarafından işlemleri yürütülen Ibouanga’nın cenazesi, dün akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı’na getirildi.

Dina’nın cenazesi İstanbul-Libreville seferini yapan Türk Hava Yolları'nın tarifeli TK 0540 sefer sayılı uçağıyla saat 08.30’de Gabon’a  gönderildi. 

Neler Olmuştu

Filyos Çayı’nın Yeşilköy mevkisinde 26 Mart günü, tren makinistinin hareketsiz yatan kişiyi görmüş, ihbarı üzerine de bölgeye polis, jandarma, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edilmişti. Çaydan çıkarılan cesedin, Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’ya ait olduğu belirlenmişti.

Dinabongho’nun cenazesi, otopsi için Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırılmıştı. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler Dinabongho’nun anayolda otomobilden indikten sonra koşarak çalılık alana gittiğini, bir süre sonra ise otomobilin geri döndüğünü ve sürücüsünün çalılık alana ilerlediğini tespit etmişti. Soruşturma kapsamında 3’ü Gabon uyruklu, 8 kişi gözaltına alınmış şüphelilerden 5’i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden İ.Ç. ile S.Ç. adli kontrolle serbest bırakılırken 4 kez gözaltına alınan Dursun Acar, tutuklandı. Dinanın para karşılığı cinsel ilişki içeren mesajlar aldığı, annesine Karabükten gitmek istediğini söylediği ses kayıtları ile çıplak ayak koştuğu kamera görüntüleri ise uluslararası medyada da yer aldı.

BİRİNİN BOĞUP BOĞMADIĞI BELİRLENEMEDİ

Adli Tıp raporunda otopside boyun bölgesinde elle boğulma izine rastlanılmadığı yer alırken, pantolonunun fermuar kısmının yırtık olduğundan bahsedilse de genç kızda cinsel saldırı izine rastlanılmadığı kaydedildi. Ölüm olayının suda boğulma şeklinde meydana geldiğinin kabulü gerektiği yazılan raporda, suda meydana gelen ölümün birinin ya da birilerinin etkisiyle mi olduğu belirlenemedi. Genç kızın ölümünün cinayet mi, kazara mı veya intihar mı olduğu sorularına yanıt verilemezken, 9 uzmanın oy birliğiyle cevapların adli tahkikat sonucu ortaya çıkarılmasının uygun görüldüğü belirtildi.

AİLESİ DİNA'NIN CENAZESİNİ ALMAYI REDDETTİ

Gabonlu öğrencinin cenazesi, yeterli araştırma, inceleme ve tatmin edici açıklama yapılmadığı gerekçesiyle ailesi tarafından teslim alınmadı.

Dina’nın ailesi, elçilik aracılığıyla “Sır ölümün aydınlatılmasından sonra cenazeyi teslim alabileceklerini” ifade ederek, yetkililerden kendilerine açıklama yapılmasını istedi.

Dina’nın cenazesinin Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda uzun süre bekletilme imkanın olmadığı için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

AİLESİ İKİNCİ OTOPSİYE BAŞVURMAK İSTEDİ

Gabonlu Dina'nın ailesi ikinci otopsiye başvurmak istedi ve bunun içinde Gabon Büyükelçiliğinden maddi destek istediler. Elçilik yetkilileri 6 bin dolarlık otopsi maliyetini karşılamayacaklarını ifade edince aile çaresiz kalınca cenazeyi teslim almaya karar verdiler.

FİLYOS ÇAYI KENARINDA SİYAHİ KADIN CESEDİ BULUNDU FİLYOS ÇAYI KENARINDA SİYAHİ KADIN CESEDİ BULUNDU

AFRİKA GABONLU ÖĞRENCİLER ARKADAŞLARININ ÖLÜMÜNE İSYAN ETTİ AFRİKA GABONLU ÖĞRENCİLER ARKADAŞLARININ ÖLÜMÜNE İSYAN ETTİ

GABONLU ÖĞRENCİNİN CENAZESİNİ AİLESİ ALMAYI REDDEDİYOR GABONLU ÖĞRENCİNİN CENAZESİNİ AİLESİ ALMAYI REDDEDİYOR

Editör: Haber Merkezi