Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) ve Hayat-İlim-Kültür-Medeniyet-Eğitim-Teknoloji (HİKMET) projeleri çerçevesinde Filistin’deki zulme dikkat çekmek amacıyla "Bu Benim Meselem Değil” tiyatrosu sahnelendi.

Tiyatro, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İnsan ve Medeniyet Hareketi Karabük Şubesi ve İnsan Vakfı iş birliği ile Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Tiyatro öncesi konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, "İnsanı insan yapan vicdanıdır. Biz çok aziz bir milletiz. Dünyada hangi din, dil ve ırktan olursa olsun zulme uğrayan herkesin yanında olmuş, zalimin her zaman karşısında durmuş bir milletiz. Bugün Filistin'de sizden daha küçük yaşlarda, bebekler ve savunmasız birçok insanın nasıl hunharca katledildiğine üzülerek şahit oluyoruz. Bizler, Türk milleti olarak dünyanın vicdanıyız. Bu özelliğinizi asla yitirmemeniz en büyük dileğimiz. Sizleri vicdanlı, merhametli çocuklar olarak yetiştirmek, bizim en büyük görevimiz. İyiliklerimizi arttırmalı, kötülüklere dur demeliyiz. Bugün burada, Filistin'de çocuklar başta olmak üzere kaybettiğimiz tüm insanlarımızın anısına düzenlenen ‘Bu Benim Meselem Değil’ adlı tiyatro ile aslında hepimizin meselesi olan Filistin konusuna dikkat çekmek için çok güzel ve başarılı bir organizasyon oldu. Bu vesile ile emeği geçen herkese ve oyuncu kadromuza, İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneğine ve tüm katılımcılara teşekkür ederim. Dileğimiz bölgede akan kanın bir an önce durması ve barışın sağlanmasıdır" dedi.