Karabük’ün Eskipazar ilçesinde Kurban Bayramından sonra büyükbaş hayvanlarda görülmeye başlanılan Şap Hastalığı her geçen gün yayılıyor.

Eskipazar’ın birçok köyünde görünen şap hastalığı karşısında büyükbaş hayvan yetiştiricileri adeta çaresiz duruma düşmüş haldeler. İlçede, büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin çok sayıda telef olan hayvanı olduğu belirtiliyor.

Kurban Bayramı’nda dışardan getirilen büyükbaş hayvanlardan bulaştığı iddia edilen şap hastalığının Eskipazar köylerinde hızla yayılması karşısında İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri bölgeyi tamamen karantina altına aldı.

İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri tarafından uygulanan karantina nedeniyle Eskipazar geneline büyükbaş hayvan girişi ve çıkışı yasaklanmış durumda.

Tarım Müdürlüğü yetkilileri ise şap hastalığı ile mücadele kapsamında aşılama çalışmalarına hız verirken, yetiştiriciler de yoğun dezenfekte çalışmaları yapıyor.

Edinilen bilgilere göre, bir süredir Zonguldak, Kastamonu, Çankırı, Bartın ve Bolu gibi birçok civar illerde de yoğun şap hastalığı salgını yaşanıyor.

Editör: Ergün Başkaya