Safranbolu’da görme özürlüler arasında kabartma yazıyı bilenlerin sayısını arttırmak için “Engelsiz Hastane Engelsiz Hizmet” projesi hayata geçirildi.


 

20141031AW231648_02Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının 2014 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek programı kapsamında kabul edilen “Engelsiz Hastane Engelsiz Hizmet” projesi, Safranbolu Halk Eğitim Merkezi’nde, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Selim Şahin, Safranbolu Halk Eğitim Müdürü Sezai Öztaş, Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz ve çok sayıda kursiyerin katılımı ile gerçekleştirildi.

“Engelsiz Hastane Engelsiz Hizmet” projesinin açılışında konuşan Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Selim Şahin, “Safranbolu Devlet Hastanesi olarak kabartma yazıyı öğrenmek ve bu yazı ile yazılmış kaynaklardan yararlanmanın her görme engelli kişi için vazgeçilmez bir hak olduğunu ve hakkın kullanımını güvence altına almanın ise kurumlara düştüğünün bilincindeyiz. Braille Alfabesi ile görme engellilerin önündeki engellerden önemli birisi ortadan kaldırılmış oldu. Safranbolu’da bu anlamda görme özürlü kardeşlerimiz arasında kabartma yazıyı bilenlerin sayısını arttırmak için kursun yapılmasını Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen “Engelsiz Hastane Engelsiz Hizmet” projesini başarı gerçekleştirdik” dedi.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu ifade eden Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak da, “ Biz büyük bir ülkeyiz. Bu anlamda da kimse hakkından, hukukunda, eğitimden mahrum kalmasın. Biz bunu istiyoruz. Görme engelli bir kardeşimizde kendi işlerini rahat bir şekilde de halledebilsin. Devletimiz bu anlamda çok güzel çalışmalar yaptı. Bizlerde Safranbolu’daki kurumlar olarak elimizden gelen en iyi hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Burada gerçekleştirilen bu anlamlı çalışma da emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi