KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ DÖNER SERMAYESİNDEN YAPILAN KESİNTİ, BİLMECE OLDU


 

GENEL SEKRETER İSMAİL KARA “DÖNER SERMAYEDEN ELEKTRİK FATURASINA ÖDEME YAPMAK İÇİN KESİNTİ OLMADI”


 

AK PARTİ İL BAŞKANI TİMURÇİN SAYLAR “DÖNER SERMAYENİN BİR MİKTARI ELEKTRİK FATURASINA AKTARILDI”


 

doner-sermaye

 

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticilerinin 9 aydır ENERJİSA’ya elektrik abonesi olmadıkları ve 9 aylık elektrik tüketim bedeli olan 1 Milyon 800 Bin TL’nin peşin ödenme zorunluluğu çıktığı Karabük gündemine gelmişti.

Hastaneye gelen 9 aylık elektrik tüketim bedeli olan 1 Milyon 800 Bin TL’nin Sağlık Bakanlığından istenilen para ile ödendiğini açıklayan Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Dr. İsmail Kara, hastane döner sermayesinden bir kuruş paranın elektrik faturasına aktarılmadığını ifade etmişti.

Kara “Hastane döner sermayesinin bu ayki çalışanlarına ödenen düşüşün hastane performans ortalama puanının düşüşünden kaynaklanmıştır. Ayrıca vergi diliminin yılın son aylarında da artışını da koyarsak, çalışanların döner sermayesi düşüş göstermiştir. Hastane döner sermayesinden kesinti yapılıp, elektrik faturasına aktarım yapılması söz konusu değildir. Zaten bu ayki döner sermayeden kasamızda 250 Bin TL’ye yakın artan para bile var. Eğer döner sermayeden kesinti yapılıp, bu paranın elektrik faturasına aktarılması gibi bir şey söz konusu olsaydı, Savcılığa bizzat kendim suç duyurusunda bulunurum” demişti.

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Kara’nın bu açıklamasına karşın, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar’sa tam tersine bir açıklama yaptı.

Safranbolu Devlet Hastanesi’nin yatırımları ile ilgili bilgilendirme toplantısına katılan İl Başkanı Saylar’a gazetecilerin bu konuyla ilgili sorduğu soruya “Hastanemizin bilindiği gibi geçmiş dönemlere ait bir elektrik borcu vardı. 1 Milyon 800 Bin TL borcun, 1 Milyon 400 Bin TL’si bakanlık tarafından gönderildi, geri kalan 400 Bin TL borcun 200 Bin TL’si bu ay, 200 Bin TL’si de önümüzdeki ay olmak üzere hastane kaynaklarından ödeneceği tarafımıza belirtildi. Sağlık çalışanlarımızın 12. Aydan sonra döner sermaye miktarlarında herhangi bir kesinti ve düşü olmayacak.” dedi.

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Kara döner sermayeden kesinti yapılıp başka bir yere ödenmedi ifadesi kullanırken, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar’ın ise elektrik faturası için 200 Bin TL kesinti yapıldığını ve hatta önümüzdeki ay da kesinti yapılacağını belirtmesi soru işareti oluşturdu.

Sağlık çalışanları ise bu ayki yapılan döner sermayelerindeki kesintiye büyük tepki gösterirken, önümüzdeki ay da aynı kesintinin yapılacağı ifadesine tepkileri daha da büyüyecektir.

 

Editör: Haber Merkezi