Karabük Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, Bayır Mahallede bulunan Devlet Hastanesinin yıkılarak, yerine Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapılacağını söyledi


 

hastane-yikilacak

Genel Sekreter Kara, şuan Karabük KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Bayır mahalledeki hastanede şuan hizmetlerin devam ettiğini belirterek, “Prefabrik binada poliklinik hizmetimiz var ve 18 poliklinik var. Diğer ana binada psikiyatri, fizik, diyaliz, tomografi, MR ve Acil servis devam ediyor. Ancak acil çok yoğun kullanılmıyor. Oraya dönük kalıcı bir proje geliştirmemiz gerekiyordu ve bunu da yaptık. Oraya Ağız Diş Sağlığı Merkezi projemiz vardı. Bu yatırım planında vardı ve projenin iptal olmaması için yer bulunması gerekiyordu. Devlet Hastanesinin de kullanılmasının çok uygun olmadığından orayı yıkıp oraya ağız diş sağlığı hastanesi olarak planlamaya çalışıyoruz. Bu konuda yazışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki hafta bu konu ile ilgili Ankara’da toplantıya gideceğim. Şuan her şey yolunda gidiyor ve hastaneyi yıkıp Diş Sağlığı Hastanesi yapılması için gayret ediyoruz. Poliklinik hizmetlerinin yapılacağı prefabrik bina kalacak ve halkı ve esnafı mağdur etmeyeceğiz” dedi.

Türkiye’de Diş Hekimliği Fakültesi ile ilgili afilasyon uygulamaları olmadığını da anlatan Kara, “Bunun açık mevzuatı da yok. 3 Mayıs’ta ortak kullanımla ilgili yeni yönetmelik çıktı. Şuan tıp fakültesi ile olan afilasyon protokolümüzü yenileceğiz. Önümüzdeki hafta bir törenle bunu yapacağız. Diş hekimliği ile ilgili ufak bir ibare var ama net bir şey yok. Yapılabilir de yapılamaz da. Türkiye’de uygulama yok ama biz bunu Türkiye’de yapan ilk il olarak burada hem Karabük’e hizmet etmek hem de diş hekimliği fakültesinin önünü açmak için gayret ediyoruz” dedi.

Genel Sekreter İsmail Kara, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni bölümler açılması noktasında da çalışmalarının olduğunu ancak insan kaynağı bakımdan büyük bir sıkıntı yaşadıklarını da belirterek, “Yeni bölümler noktasında çalışmalar var. Şuan en büyük sıkıntımız insan kaynağı. Yeterli uzman bulmak zor. Onkokoloji bölümünü açmaya çalışıyoruz ama şuanda Türkiye’de onkoloji uzman sayısı belli. Bunu Üniversite ile tamamlamayı hedefliyoruz. Biraz daha sabır istiyoruz” ifadesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi