Karabük Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) tarafından desteklenen “Performans Çalışmalarında Öğrenci Algısının Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi” projesi kapsamında yürütülen “Çocukça Kukla Atölyesi” 2-4 Eylül’de Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde yapıldı. 

Proje yürütücülüğünü Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Asuman Özdemir’in, araştırmacılığını Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çanakçı Çavdur’un yaptığı, “Performans Çalışmalarında Öğrenci Algısının Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi” projesi kapsamında düzenlenen “Çocukça Kukla Atölyesi”, 2 Eylül’de başladı. Atölyede karakterlerin belirlenmesi, karakter çizimlerinin analizleri, kukla birleşim süreci, kostüm ve boyama süreci, interaktif çalışma sürecine hazırlık gibi aşamalar ele alındı. 

Melike Yılmaz, Menekşe Koçak, Sefa Bozkurt, Selcan Tunç ve Yağmur Arslan’ın eğitmenliğini yaptığı “Çocukça Kukla Atölyesi” 4 Eylül’de sona erdi.