cevdet-aday-adayi



 


CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN CEVDET AKAY, PARTİ TABANINDA BÜYÜK HEYECAN OLUŞTURDU


 


CEVDET AKAY “TÜM KARABÜKLÜLERDEN VE PARTİLİLERİMDEN DESTEK BEKLİYORUM”


 



 

Cevdet Akay beklenen açıklamayı bu gün CHP Karabük İl Teşkilatında yaptı.

Cevdet Akay, CHP Karabük Milletvekili Aday Adayı olduğunu geniş katılımlı bir toplantı ile ilan etti.

CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel’in de hazır bulunduğu aday adayı açıklama törenine katılımın yüksek olması da dikkatlerden kaçmadı.

Akay, yapılan törende yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu;
7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Karabük Milletvekili aday adaylığı için müracaatımı yapmış bulunmaktayım. Öncelikle seçimlerin bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Önümüzdeki 3 Nisan’da kuruluşunun 78. yıl dönümünü kutlayacağımız CUMHURİYET KENTİ Karabük’ümüzde maalesef uzun yıllardan bu yana Cumhuriyet Halk Partimiz milletvekili çıkaramamaktadır. Yıllardan bu yana Cumhuriyet Halk Partililerin hasret kaldığı seçim başarısını 7 Haziran seçimlerinde elde ederek, 2 milletvekilliğini ya da en azından bir milletvekili çıkararak bu özlemi gidermek amacıyla yola çıkmış bulunmaktayım.

Uzun yıllardan bu yana İstanbul’da iş yaşamını ile birlikte başta Karabük Dernekler Federasyonu olmak üzere çeşitli dernek, cemiyet, federasyon ve konfederasyonlarda üst düzey yöneticilik ve Genel Başkanlık yapan bir hemşeriniz olarak, partili partisiz Karabüklülerden gelen yoğun istekler üzerine Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı oldum.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleri ile dönemin Başbakanı İsmet İnönü tarafından temelleri atılan Demir Çelik Fabrikaları ile 13 hanelik bir köyden, bugün yaklaşık 250 bin  nüfuslu bir il haline gelen Karabük’ümüze, o gün kü ruh ve heyecanla hizmet amacıyla yola çıkmış bulunmaktayım. Cumhuriyet değerlerimizin yok sayılmaya başlandığı, hatta Karabük’ün var olmasına neden olan Demir Çelik fabrikalarının temellerini atan rahmetli İsmet İnönü’ye karşı yürütülen karalama kampanyalarının doruk noktasına ulaştığı günümüzde, Cumhuriyet kenti Karabük’ü Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili olarak Ankara’da temsil için zorlu bir yolun henüz başlangıcındayım.

Yine Demir Çelik fabrikalarının kapatılmasının gündeme geldiği 1994 yılında, dönemin Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın (halen İstanbul CHP il Başkanı)  ile birlikte, “Cumhuriyet’imizin ilk ağır sanayisi kapatılamaz” diyerek yola çıkan şimdiki il Başkanımız Av. Erdoğan Dinçel’i de huzurlarınızda o dönemde verdikleri büyük mücadeleden dolayı yürekten kutlamak istiyorum. Onların bu kararlı ve inatçı mücadeleleri sonunda, bugün Kardemir dimdik ayakta ve binlerce kişiye istihdam sağlayan bir kuruluş olarak Türk sanayinin hizmetindedir.

cevdet-1Önümüzdeki genel seçimler hem ülkemiz, hem de bölgemiz için çok önemlidir. Bu seçimlerde hem ülke, hem de bölge halkımız Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacaktır. Özellikle CUMHURİYET KENTİ Karabük’ümüz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, il ve ilçe örgütlerimizle birlikte 7 Haziran’da partimiz lehine büyük bir oy patlaması yaparak Türkiye’ye örnek olacaktır. Yıllardır eğitim, iş hayatında ve Sivil Toplum kuruluşlarında edindiğim bilgi birikimimi, tecrübemi ve çevremi Karabük’ümüze ve ülkemize kanalize ederek siyaset hayatında da aktif bir milletvekili olarak hizmet etmek istiyorum. Başta siz değerli Cumhuriyet Halk Partililer olmak üzere tüm Karabüklü hemşerilerimden destek bekliyorum.