Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ak Parti Genel Merkez binasında Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen yerel medya temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi


 

Karabük’ten BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya’nın da katıldığı toplantıya çeşitli illerden gelen yüz dolayında yerel medya temsilcisi katıldı


 

cetinkaya-basbakan


Başbakan Erdoğan, yerel medyanın önemini bildiklerini ve yerel medyanın demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirtti.

Güncel konular üzerinde de önemli açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerden AK Parti’nin birinci parti çıkmaması durumunda istifa edeceğini belirterek, aynı çağrıyı CHP ve MHP Genel Başkanlarına da yaptı.

17 Aralık operasyonunu bir darbe girişimi olarak nitelendiren Erdoğan, Devlet içinde kümelenmiş ve bir örgütün yargıyı da kullanarak darbe girişiminde bulunduklarını, bu girişimin hükümetleri tarafından geri püskürtüldüğünü ve bu darbe girişiminde bulunanların yaptıklarının yanına kar kalmayacağını ifade etti.

ABDULLAH GÜL İLE SAFRANBOLU FOTOĞRAFI
Bizim Radyo TV (BRTV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya, Ak Parti Genel Merkezi’nde 10.30′da başlayan ve 13.00′e kadar yaklaşık 2.5 saat süren kahvaltılı toplantıda ilimizi temsil eden tek gazeteci oldu.

Toplantıda söz alan Çetinkaya, ülkede 10 yıl içinde çok şeyler değiştiğini, dini siyasete alet ederek politika yaptığı öne sürülen ve iktidara gelen AK Parti hükümetinin bugün bir başka dini yapı ile mücadele ettiğine vurgu yaparak “Sayın Başbakanım siz her zaman nereden nereye dersiniz. Gerçekten de nereden nereye geldik. Sizin partinizin dini siyasete alet ederek iktidar olduğu yolunda suçlamalar yapılırdı. Ancak, siz bugün bir başka yapı ile mücadele ediyorsunuz. 11 yıldan bu yana ülkemizde olduğu gibi Karabük’te de çok önemli değişlikler oldu. 11 yıl önce hayal bile edilemeyen Karabük üniversitesinde bugün öğrenci sayısı 30 binleri aştı, 35 binlere doğru ilerliyor. Çevre yolları duble yol yapıldı, doğalgaz geldi, ülkemizin bir çok yerinde olduğu gibi Karabük’te son derece modern bir hastaneye kavuştu. İlimize yaptığınız bu hizmetler için teşekkür ederim” dedi.

Çetinkaya, Karabüklü işadamları Çelikoğlu firmasının sahipleri tarafından bir ara BRTV’ye getirilen ve “Mehmet bey siz zaman zaman Sayın Başbakanımızla karşılaşıyorsunuz. İlk karşılaştığınızda bu fotoğrafı kendilerine hediye edin” dedikleri ve 2000′li yılların başlarında Safranbolu’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte çektirdikleri fotoğraf ile gümüş tepsi içinde özel hazırlanmış Safranbolu Lokumunu Başbakan Erdoğan’a hediye etti.

Uzun süre fotoğrafı inceleyen Başbakan Erdoğan, “13 yıl önce ne kadar da gençmişiz. Yaşlanıyoruz galiba” diyerek, espri yaptı ve çok duygulandığını belirterek Mehmet Çetinkaya’ya teşekkür etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karabük’e uzun süredir gelemediğini ancak bu ayın sonlarına doğru (26 Mart) Karabük’e gelmeyi planladıklarını da belirterek, Karabüklülere selam ve sevgilerini iletti.