KARABÜK’ÜN ŞEHİR MERKEZİNDEKİ HÜRRİYET CADDESİNDE 30-40 YILLIK BİNALARIN ‘NE KADAR SAĞLAM’ OLDUĞU SORUSU, BELEDİYE İŞ MERKEZİ İNŞAATININ TEMEL ÇALIŞMALARI İLE ORTAYA ÇIKTI


 

binalarin-tehlikesi

Karabük Belediyesi ve İş Merkezi inşaatının temel açma ve fora kazık çakma çalışmaları sırasında toprak kayması yaşanmış ve araç yolu trafiğe kapanmıştı.

İnşaat alanında yaşanan toprak kaymasından sonra, Halk Bankası ve Deniz Bank binalarının hasar gördüğü iddiaları gündeme gelmiş, hatta Halk Bankası, binanın boşaltılması kararını almıştı.

Tüm bu tartışmaların ışığında, Karabük’ün şehir merkezi olan Hürriyet Caddesindeki 30-40 yıl önce yapılan tüm bu binaların ne kadar sağlam, olup olmadığı gerçeği ortaya çıktı.

Denizbank binasından başlayarak, ONEL AVM’ye kadar olan yan yana yapılmış binaların çoğu 30, hatta 40 yıl önce yapılması, bu binaların sağlamlık tartışmasını da gündeme getirdi.

Bankaları, mağazaları, ofisleri, dershaneleri ve çok çeşitli iş yerlerini barındıran bu binaların olası bir depreme dayanıklı olup olmadığı bilinmiyor.

Tüm bu binalara depreme dayanıklılık testi yapıldığı takdirde, sonuç kamuoyunca merak edilirken, Bayındırlık İl Müdürlüğünün söz konusu bu 30-40 yıllık binalar ile ilgili bir çalışma yapması isteniliyor ve bekleniliyor.

binalarin-tehlikesi-1

 

Editör: Haber Merkezi