Safranbolu Belediyesinde mimar olarak çalışan karısını sözleşmeli kadrosuna geçirmedi iddiasıyla Belediye Başkanı Elif Köse’ye tehdit mesajı atan Makine Yüksek Mühendisi Cantekin Ulukaya hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Safranbolu Belediyesi İmar Müdürlüğünde 10 yıla yakındır Mimar olarak çalışan karısının işçi statüsünde çalıştığını öne süren ve Park Bahçelerde Ziraat Mühendisi olarak çalışan bir kişinin sözleşmeli kadrosuna geçirileceğinin adaletsizlik olduğunu savunan Cantekin Ulukaya’nın çirkin tehditler ile dolu mesajı büyük tepki çekti.

“7-8 senelik mimarlar imarda işçi statüsünde çalışırken, park bahçelerde çalışan 10 aylık ziraat mühendisi sözleşmeli oluyormuş! Seçim döneminde miting meydanlarında hak, hukuk, adalet, liyakat demiştiniz sayın başkan! Eğer sözleşmeye geçirme konusunda adaletsizlik yaparsanız dinim, imanım, vatanım, bayrağım ve inandığım tüm değerler adına yemin ediyorum o belediyeyi başınıza yıkarım bilesin. Cantekin ULUKAYA. Makine Y. Mühendisi” şeklindeki tehdit içeren mesajını Belediye Başkanı Elif Köse’ye atmasına tepkiler yağdı.

Kendisine yönelik tehdit mesajını alan Başkan Köse ise aynı gün içinde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak, şikayetçi oldu.

Bir Belediye Başkanına ve hele ki kadın bir başkana tehdit mesajını atan Cantekin Ulukaya’ya tepkiler yağarken, “Böyle cahil cesaret ile bir belediye başkanını tehdit edecek kadar cüreti kendisinde bulanın normal bir kişilik yapısına sahip olmadığı ortadadır. Halka rağmen, Safranbolu Belediyesini kimin başına yıkıyormuş bi görelim bakalım.” Şeklinde yorumlar yapılıyor.

Başkan Köse’yi tehdit eden Ulukaya’nın mimar eşinin ise Safranbolu Belediyesindeki görevinden istifa etmesi bekleniliyor.