Karabük İl Genel Meclis Başkanı, Ahmet Sözen seçildi.

31 Mart Yerel seçimlerinde yeniden belirlenen Karabük İl Genel Meclisi bugün ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Karabük İl Özel idare Meclis Salonunda yapılan ilk toplantı, 17 İl Genel Meclis Üyesinin katılımı ile eksiksiz olarak toplandı.

En yaşlı üye olan CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Oğuz’un başkanlığında meclis açılışı yapıldı. En genç meclis üyeleri olan Ahmet Okan Kirman ile Muhammer Yağlı da katip üyelikleri yaptılar.

Meclisin ilk gündem maddesi olan İl genel Meclis Başkanlığında Ahmet Sözen tek aday oldu ve kapalı oylamada seçildi.

AK Parti Grup kararı gereği Ahmet Sözen aday gösterilirken, muhalefet ise herhangi bir aday göstermedi.

İl Genel Meclis Başkanı Seçilen Ahmet Sözen, yaptığı ilk konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“İl Özel İdaresi bugün gelmiş olduğu noktada çevre il özel idareleri ile kıyaslandığında, gerçekten kendi kendine yeten, artık satın almayan, üreten, üretim tesislerini kurmuş, önemli noktaya gelmiş bir İl Özel İdaresi hüviyetindedir. Bu noktaya İl Özel İdaremizin gelmesinde bu zamana kadar emeği geçen, daha önce görev yapmış İl Genel Meclis Başkanlarımıza, görev yapmış valilerimize, genel sekreterlerimize ve siz değerli genel meclis üyelerimize de ayır ayrı teşekkür etmek istiyorum.

Kamu kaynaklarının etkili ve verimli bir şekilde şimdiye kadar kullanmasını azami özen gösteren il genel meclisimiz, bundan sonra yapacağı tüm çalışmalarda da bu hassasiyetine özellikle dikkat ederek hizmetlerine devam edecektir.

İl Genel Meclisi ile ilgili hususta 5302 sayılı il özel idaresi kanunuyla yetki ve sorumlulukları belirlenmiş ve görev sorumluluk alanı tüm il sınırları olan, aynı zamanda il özel idaresinin de karar kolları olan kanunlarla ve yönetmeliklerle belirlenmiş bir kurum halindedir.

Bundan sonraki çalışmalarımız içerisinde önem vereceğimiz tek husus birlik beraberliğimiz olacaktır. 5 yıllık bir çalışma döneminde şimdiye kadar olduğu gibi birlik beraberliğe önem vererek, azami özen göstererek, çalışmalarımızı hep birlikte yürüteceğiz. Karabük'ün ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşama kavuşması için ve daha rahat bir yaşam sürmeleri için il genel meclisimiz elinden gelen tüm gayreti gösterecektir.”

Daha sonra gündem maddeleri gereği ihtisas komisyon üyeleri ve encümen üyeleri seçimleri yapıldı.  

Il Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen7Il Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen6Il Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen5JpgIl Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen4Il Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen2Il Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen3Il Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen1