CHP KARABÜK İL BAŞKANLIĞINI KAZANAN BAYRAM KARADAĞ’IN KARŞISINDA SAFRANBOLU VE YENİCE SORUNU İÇİNDEN ÇIKILMAZ HALE DÖNÜŞÜYOR


 

CHP SAFRANBOLU VE YENİCE İLÇE TEŞKİLATLARI İL BAŞKANI BAYRAM KARADAĞ’I TANIYACAKLAR MI?


 

İL BAŞKANI KARADAĞ SAFRANBOLU VE YENİCE İLÇE BAŞKANLARINI GÖREVDEN ALACAK MI?


 

chpde-savas-sesleri

Geçtiğimiz hafta yapılan CHP Karabük İl Başkanlığı seçiminde rakibi İbrahim Ayhan’ın 2 oy farkla altından koltuğunu alan Bayram Karadağ’ı zor günler bekliyor.

CHP’de uzun yıllardır bölünmeye neden olduğu suçlamaları ile muhatap olan Bayram Karadağ, yeniden il başkanı olmasıyla birlikte “CHP’liler benim siyasi hısımım ve akrabamdır” demesine rağmen, parti içinde sular yine ısınmaya başladı.

İl kongresinde Bayram Karadağ’a karşı olduklarını açıkça deklare eden CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır ile Yenice İlçe Başkanı Orhan Karakaş’ın kongrede seçimi iki oyla kazanan Karadağ’ı tanımadıklarını söyledikleri konuşuluyor.

Kongre salonunda Bayram Karadağ’ın konuşması sırasında, Karadağ’ı bağırarak eleştiren Yenice İlçe Başkanı Orhan Karakaş’a, Karadağ’ın taraftarları saldırıda bulunmuştu. Kongre sonrası, Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır ise Bayram Karadağ’a “Benim il başkanım değilsin” demişti.

Tüm bu olumsuz ve keskin gelişmelerden sonra, Safranbolu ile Yenice ilçe başkanlarının duruşlarının değişmediği, hatta Karadağ’a karşı çeşitli eylem ve yaptırımlarda bulunacakları ifade ediliyor.

Bayram Karadağ’ın ise tüm bu gelişmeler karşısında ne yapacağı merakla bekleniyor.

CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ, Safranbolu ve Yenice İlçe Başkanlarını ya görevden alacak, ya da uzlaşma noktasını arayacak. CHP kulislerinde konuşulanlara göre ise her iki ilçe başkanının il başkanı ile uzlaşmaya hiçbir şekilde yanaşmayacakları yönünde.

Karadağ’ın ise tekrar parti içinde bir kavga ortamına girmesine zor olarak bakılıyor. Çünkü partide kendisine oluşan muhalifleri yumuşatma yerine, bu dönem de kavga ortamına girerek keskinleştirirse işinin daha da zorlaşacağı açık.

Öte yandan İl Başkanlığını alan Karadağ’ı Genel Başkan Yardımcıları tebrik ederken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise yüz vermediği ifade ediliyor.

Editör: Haber Merkezi