Batı Karadeniz bölgesinde kruvaziyer turizminin geliştirilmesi adına yürütülen çalışmalar kapsamında BAKKA ve bölge illeri yöneticilerinin katılımı ile Amasra Kaymakamlığı’nda kruvaziyer turizminin geliştirilmesi projesi odak grup toplantısı toplantı düzenledi. 

Kruvaziyer turizmi paydaşlarından Safranbolu adına Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse toplantıya katılan isimler arasında yer alarak: "Nitelikli turisti Safranbolu’ya kazandırmak adına oluşacak her ortamda taşın altına elimizi koymaktan çekinmeyeceğiz" dedi.

Batı Karadeniz Bölgesi’nde kurvaziyer turizmi geliştirmek ve turizm sektöründe yerel farkındalığı artırmak amacıyla çalışmalar yürüten BAKKA ve sektör paydaşlarının düzenlediği; “Destinasyon Yönetimi, Kurvaziyer Turizmi ile Kurvaziyer Hatları ve Uluslararası Kurvaziyer Etkinlikleri” konulu toplantı yapıldı. 

Toplantıya Bartın Vali Yardımcısı Zeynep Topcu, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu TSO Başkanı Ali Sami Acar, Karabük Üniversitesi Rekreasyon Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuray Türker, SAFTİD Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder, BAKKA Birim Başkanı Mehmet Çetinkaya, Safranbolu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muammer Dumaner, Bartın, Karabük, Zonguldak Kurum yöneticileri olmak üzeri yaklaşık 50 kişi katılım sağladı.  

Batı Karadeniz Bölgesi’nin eşsiz sahilleri, doğal güzellikleri ve tarihi yerlerine giderek artan ilgiyi, turizm alanında ileri seviyeye taşımak için gerçekleştirilen toplantıda; başta Amasra olmak üzere kurvaziyer turizminin canlandırılması amaçlandı.

"Nitelikli Turisti Safranbolu ’da görmek için çalışmalarımız devam edecek"

 Toplantıda nitelikli turisti Safranbolu’ya kazandırmak adına oluşacak her ortamda taşın altına elini koymaktan çekinmeyeceklerini belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse şunları söyledi: 

"Amasra limanına gelen kruvaziyer gemileri ile yüzlerce Rus turisti Dünya Miras Kenti Safranbolu’muzda ağırladık. İlçemizde ve tüm turizm kentlerinde nitelikli turistin kazandırılması gerektiğine inanıyorum. Amacımız günübirlik turist yerine konaklayabilen nitelikli turistleri Safranbolu’da misafir etmek. Bunun adına işletmelerimize mor bayrak sertifikaları veriyoruz, halkımızın kendi şehrine yabancı kalmaması için kendi kentimde bir gün turistim projesini başlattık, turistler için Safranbolu’yu tanıtan İngilizce broşürler bastırdık ki Amasra Limanına Astoria Grande kruvaziyer gemisi ile gelen Rus turistler için de Rusça broşürler oluşturduk. Nitelikli turistleri Safranbolu’da görmek için çalışmalarımız devam edecek"

baskan-kose-nitelikli-turistleri-safranbolu-ya-kazandirmakta-kararli-3

baskan-kose-nitelikli-turistleri-safranbolu-ya-kazandirmakta-kararli-2

Editör: Haber Merkezi