ayar-istifa



AK PARTİ İL BAŞKANI ÖMER AYAR "SONUNA KADAR HALKIN İRADESİNE SAYGI DUYUYORUZ"


 

“İSTİFA ETMEMİZİ İSTEYENLER PARTİ İÇİ ÇALIŞMALARA HİÇ BİR KATKISI OLMAYANLARDIR”


 



 

AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, 30 Mart yerel seçiminin ardından Karabük basını ile bir araya geldi.

İl Başkanlığı binasında basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar, "Karabük ve Türkiye bir yerel seçimden çıktı. Bu yerel seçimlerde Türkiye geneli olarak AK Parti hakikaten gücünü ispatlamış çok ciddi oy oranlarıyla seçimi tamamlamış bulunmaktadır" dedi.

Karabük geneline bakıldığında Karabük Merkez İlçe de ve Ovacık'ta seçimi alamadıklarını; fakat buna rağmen oy oranı olarak Türkiye'ye ciddi anlamda katkıda bulunduklarına inandıklarını ifade eden Ayar, "Tabi ki asıl olan halkın iradesidir. Halkın iradesine tabii olmak ve onu kabul etmekten başka çare yoktur. Sonuna kadar halkın iradesine saygı duyuyoruz. Biz görevimize, Karabük adına yapılacak olan hizmetler noktasında bir fiil yolumuza devam edeceğiz inşallah. Karabük'te özel olarak gayretlerimiz sayesinde bir problem ve sıkıntı yaşanmadan bir seçim atlatılmıştır. Bunun Karabük adına güzel bir durum olduğuna inanıyorum. İnşallah çıkan netice Karabük adına güzel hizmetlerin gelmesine bir şeylerin yapılmasına vesile olur" şeklinde konuştu.

İSTİFA EDECEK MİSİNİZ, SORUSUNA CEVAP

30 Mart yerel seçimlerinin ardından kamuoyunda çıkan, Karabük merkezde ve Ovacık'ta başarısız olan AK Parti teşkilatının İl ve Merkez İlçe Başkanı ile birlikte istifa etmeleri gerekiyor şeklindeki soruya cevap veren Ayar şöyle konuştu;

"İstifa demek, bırakıp gitmek, bir gemiyi terk etmek demektir. İstifa etmen için özel gerekçelerin olması gerekmektedir. Böyle bir gerekçe yoktur. Karabük'te tüm teşkilat kademelerimiz dahil İl, İlçe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Mahalle yönetimleri, Sandık yönetimlerine kadar hepsi diğer siyasi partilerin yapmış olduğu çalışmanın ve göstermiş olduğu performansın kat be kat üstünde çalışma yapmıştır. Çok sistemli bir çalışma olmuştur. Şimdi bir istifa, istifa diye konuşanların kim olduğuna baktığımızda maalesef bu partiye zerre kadar destek vermemiş, seçim çalışmalarında arazide rol almamış, aklında fikrinde farklı farklı şeyler olan arkadaşlarımızın böyle bir niyet içerisinde olduğunu görüyoruz. Tabi ki biz bunlara dönüp cevap vermedik. Cevap vermeyi de doğru bulmuyoruz. Biz, Genel Merkezi'miz tarafından eğer başarısız bir yorumla karşı karşıya kalırsak ikilemeden görevimizi bırakırız. Buralara yapışmak için gelmedik; ama bu işin muhatabı Genel Merkez'dir. Genel Merkezin yorumları ve bu il' de yapacak olduğu çalışmalardan çıkartacak olduğu neticelerdir ve siyasetin geliş gidiş noktaları kongrelerdir. Kongreler olur ve kongre döneminde herkes düşünür ve konuşur. Deva etmek isteyen kongre yarışına çıkar. Devam etmek istemeyen orada çekilir ve yaptığı hizmet için teşekkür edilir. Şimdi böyle bir süreçte birileri bu süreçten bir şeyler yakalamak peşinde; ama bu öyle değil. En nihayetinde bütün gayret gösterilmiş. Karabük merkezde belediyeyi alamasak dahi Türkiye geneline ciddi bir oy katkısında bulunulmuş, bu noktada bütün teşkilat kademelerimiz ile birlikte biz görevimizin başındayız. Görevimizi de en güzel şekilde yapma gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz"

MERKEZ İLÇE DE SIKINTI VAR MI?

Yerel seçimlerin hemen ardından Merkez İlçe Başkanı Kemal Karadeniz, yönetimin de bulunan üyelerine gönderdiği mesajı soran gazetecilere, Ayar şöyle cevap verdi;

"Ben o mesajı okudum, baktım. O SMS hızlı bir seçim çalışmasının ardından, beraber çalıştıkları ekip arkadaşlarına teşekkür ediyor ve onların haklarını helal etmesini söylüyor. Görevi bırakacağım diye en ufak bir ifade yok. Zaten teşkilat kademelerinde de böyle en ufak bir algı da oluşmadı zaten. O SMS içinde öyle bir ifadenin geçmediğini ve istifaya yönelik bir kelimenin geçmediğini de biliyorum. Sadece teşekkür ve hakkınızı helal etme adına gönderilmiş mesajdır."

İL GENEL MECLİSİ OYLARINA GÖRE AK PARTİ: 1, MHP:1 SORUSUNA CEVAP

“Yerel seçimlerde oyunuzu arttırarak bir başarı elde ettiğinizi ifade ettiniz, ama İl Genel Meclisi oylarına bakıldığı zaman AK Parti bir MHP bir milletvekilliği gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bunu nasıl değerlendireceksiniz?” sorusuna ise Ayar şöyle cevap verdi;

20140415AW062816_01"Değerli arkadaşlar bu yerel seçim. 2009 yerel seçimleri ile kıyaslamaya kalktığımızda oylarımızda ciddi bir artış vardır. Bu artış olmasına rağmen ben seçimlerden başarı ile çıktık kelimesini kullanmadım. Biz Merkez İlçeyi ve Ovacık'ı da alsaydık kendimizi hakikaten başarılı addederdik ama Merkez İlçe ve Ovacık'ta farklı gerekçelerle seçimler kaybedilmiş olunabilir. Buna rağmen bir artış olduğunu ifade ettim. Karabük her değerlendirme platformunda karşılaşırsınız ittifakın en net gözlemlenebildiği illerden biridir diye, ulusal basında da yorumlanan illerden birisi. Onun için biz yerel seçimi yerel seçim ile genel seçimi genel seçim ile kıyasladığımız zaman doğru bir neticeye varabileceğimizi tahmin ediyorum. Takribi 2009 yerel seçimlerindeki, İl Genel Meclisi oylarımız ile 2014' teki yerel seçimlerinde aldığımız İl Genel Meclisi oyları arasında tahmini yüzde 13.5 gibi bir oy artışı söz konusudur. Tabi ki yerel seçimde, seçmenin algısı biraz farklı oluyor. Onun için bir parti arkamızdan biraz daha hareketlenmiş olmasına rağmen 17 üyesi olan bir meclis 13'e 4 olarak sonuçlanmıştır. Buda İl Genel Meclisi adına güzel bir neticedir. Tabi ki bu seçimde eksiklikler, aksaklıklar veya bizim karşımızda rol alanların yaptığı yapmaya çalıştığı konulara karşı alınacak tedbirler nelerdir teşkilat kademeleri olarak bunları oturup planlamasını yapacağız. Çalışma sistemini ona göre organize edeceğiz. Zaten siyaset hiçbir zaman standart bir çalışma üzerinde ilerlemez. Sürekli değişken, aktif olarak hareket eden bir yapı olduğu için bizde bu sistemi buna göre yeniden daha ileriye getirebilmek adına payımıza düşenleri yapacağız" diye cevap verdi.

Editör: Haber Merkezi