2022-2023 Sezonunda  Karabük amatör ligine 21 yıl sonra tekrar geri dönen Yeşil Mavili Asd Eflanispor ilk senesinde ligde büyük ses getirmesine rağmen istediği başarıyı yarı final maçında elenerek yakalayamamıştı. 2023-2024 sezonunun planlanması İrfan Topçu’nun başkanlığında yeniden elden geçiren yönetim, yapılan değerlendirmelerden sonra geçen sezon yarıda kalan hikayenin tamamlanmasına karar verdi.

Başkan İrfan Topçu ve Yönetim Kurulu Üyeleri yapılan yeni yapılanmanın ilk ayağı olarak takıma FİMAK Makine ve ASD Şirketler Grubu gibi ciddi firmalarla sponsorluk anlaşması yaparak ciddi bir maddi destek buldu. İkinci aşama olarak ise takımın başına Karabüksporda forma giymiş bal liginde bir çok takım çalıştırmış tecrübeli hoca Sedat Kalaycı ile anlaşarak emin adımlarla lige başlandı.

Sportif Direktörlük görevi için ise geçen sezon görev alan Mustafa Doğan ile anlaşarak yeni sezona merhaba dedi. Takımda geçen sezon forma giyen başarılı oyuncularla ve yeni yapılan transferlerle ile bir karma yapılarak sezon açıldı. Yeni sezonda hedef mutlak şampiyonluk olarak belirlendi.

Yeni sezona fırtına gibi başlayan ASD Eflanispor ilk devreyi 6’da 6 yaparak namağlup lider kapattı. İkinci devrede de vites düşürmeyen mavi yeşilli ASD Eflanispor 12’de 12 yaparak  2023-2024 sezonu Karabük Amatör Ligi A grubu Namağlup lider tamamlamayı başardı. Ligin normal sezonunda rakip ağlara 80 gol atarken kendi kalesinde ise sadece 5 gol gördü. Asd Eflanispor 2023-2024 Normal sezonunda en az gol yiyen ve en çok gol atam takım olmayı başardı.

Normal sezonu A Grubunda lider tamamlayan Asd Eflanispor, B grubunu 4. Sırada tamamlayan Bulakspor ile eşleşti. Mücadeleyi 14-0  gibi farklı skor ile kazanarak adını yarı finale yazdırmayı başardı. Yarı finalde ise  geçen sezon yine yarı finalde elendiği MC Hijyen Rüzgarlı spor ile eşleşti. Bu sefer rakibini ligde 2 sefer 5 gol ile geçen ASD Eflannispor, yarı finalde tekrardan rakibini 5-1 mağlup ederek adını finale yazdırmayı başardı.

Bu sezon hedefini  şampiyonluk olarak belirleyen mavi yeşilli ekip finalde B grubundan finale çıkan bir başka ilçe temsilcisi Eskipazar Belediyespor ile eşleşti. Final Müsabakası 05 Mayıs 2024 Pazar günü saat:16.00’da Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda oynanacak.

ASD Eflanispor Kulübü Başkanı İrfan Topçu yaptığı kısa açıklamada; “Başarılarından dolayı oyuncularımı ve teknik ekibimi canı gönülden kutluyorum. Namağlup lider olarak finale çıkan oyuncularıma ve teknik ekibimize tek tek teşekkür ediyorum. Ayrıca  finale adını yazdıran Eskipazar Belediyespor’u tebrik ederim.

Sezon başında 2  hedef  koymuştuk. Bunlardan birincisi Yerel lig şampiyonluğu ikincisi ise Bal ligine  çıkmaktı. Bunlardan birincisini başarmak için sadece  bir final maçımız kaldı. Finalde rakibimiz bizim gibi güzide ilçe temsilcisi Eskipazar Belediyespor oldu.  Bizim içinde  anlamlı bir  eşleşme oldu.  İki ilçenin takımının eşleşmesinin finale yakışır mücadele olacağından hiç şüphemiz yok.  İkinci hedefimize ise  maç maç gidip bakacağız. Buradan tüm spor severleri 05 Mayıs 2024 Pazar günü saat:16.00’da Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda oynanacak olan final mücadelesine davet ediyorum” dedi.

Eflani Spor2Eflani Spor1Eflani Spor

Editör: Özenay Kahriman