PROJE KAPSAMINDA ANA SINIFINDAN 4. SINIFA KADAR OLAN ÇOCUKLARIN KENDİ GÜVENLİKLERİ KAPSAMINDA BELLİ BİLGİLERE SAHİP OLMASI HEDEFLENİYOR

KARABÜK VALİ YARDIMCISI ERKAN ÇAPAR:

“TEMEL AMACIMIZ, ANAOKULUNDAN 4. SINIFA KADAR OLAN ÇOCUKLARIN BELLİ KONULARDA BİLGİLENDİRİLEREK BELLİ KONULARDA FARKINDALIKLARININ ARTIRILMASINI HEDEFLİYORUZ"

 

20140922AW199012_01Karabük Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen Akıllı Çocuklar Okula Hazırlanıyor Projesi başladı.

Proje kapsamında ana sınıfından 4. sınıfa kadar olan çocukların kendi güvenlikleri kapsamında belli bilgilere sahip olması hedeflenirken, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından proje kapsamında 10 bin anaokulu ve 4. sınıfa kadar olan öğrencilere, okul servislerinin kullanımı, acil durum numaraları, spor, uyku düzeni ve sağlıklı yaşam gibi konularda eğitim veriliyor.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı ile birlikte başlatılan proje kapsamında Beşbinevler Anaokulu'nda program düzenlendi. Programa Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Emniyet Müdür Yardımcısı Yüksel Soysal, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Nuri Turan, Sebabuba Eğlence Merkezleri sahibi Uğur Çalışkan ile polisler katıldı.

Proje hakkında gazetecilere açıklama yapan Vali Yardımcısı Erkan Çapar, kampanya kapsamında temel amaçlarının, anaokulundan 4. Sınıfa kadar olan çocukların belli konularda bilgilendirilerek belli konularda farkındalıklarının artırılması olduğunu söyledi.

“ÇOCUKLAR BİLGİLENDİRİLİYOR”

20140922AW199012_03Akıllı Çocuklar Okula Hazırlanıyor Projesinin Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü, Sebabuba eğlence merkezi firması tarafından da desteklendiğini belirten Çapar, “Bu kampanya kapsamında temel amacımız, anaokulundan 4. Sınıfa kadar olan çocukların belli konularda bilgilendirilerek belli konularda farkındalıklarının artırılması. Kendi kişisel güvenlikleri kapsamında belli bilgilere sahip olmasını hedefliyoruz. Bunların bir tanesi zor durumda olduklarında acil durum telefonların aranması, tanımadıkları kişilerle konuşulmaması veya iletişime geçilmemesi, kaybolduklarında ailelerine ulaşabilmeleri için adres veya cep telefonların öğrenilmesi gibi. Bunlar hem kendi hayatlarını hem de zor duruma düştüklerinde kolluk kuvvetlerinin de işini kolaylaştıracak. Bireysel güvenliklerini önemli ölçüde garanti altına alacaklar. Bu faaliyeti tüm okullarda ana sınıfı ve 4. sınıfa kadar olan bütün okullarımızda Toplum Destekli Polislerimiz tarafından bilgilendirici broşürler asılarak sözlü bilgiler veriliyor.”
Proje ortaklarından Sebabuba Eğlence Merkezlerinin sahibi Uğur Çalışkan da, projenin amacı ana sınıftan başlayarak 4. Sınıfa kadar olan çocukların zararlı alışkanlıklardan uzak kalabilecek onlara özgüveni sağlamak olduğunu belirterek, “Bir haftadır sürdürdüğümüz projenin bugün açılışını yaptık. İnşallah Karabük genelinde bu projeyi devam ettireceğiz. Yaklaşık 15 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Projedeki asıl hedef zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışacak öz güvenlerini sağlamak. Bunun yaptığımız çalışmalarda geri dönüşümünü gördük” dedi.

Editör: Haber Merkezi