AK PARTİ İL BAŞKANI TİMURÇİN SAYLAR “MİMARLAR ODASININ YAPTIĞI KENDİ BACAĞINA KURŞUN SIKMAK”


 

mimarlar-odasi-akparti

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Karabük Şehir İmar Revizyon Planının Mimarlar Odası tarafından açılan dava ile iptal edilmesinin, şehir açısından hiçte iyi olmadığını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Karabük Kent İmar Revizyonunun Mimarlar Odası tarafından açılan dava ile iptal edilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Saylar, Mimarlar Odasının yaptığı işin kendi bacağına kurşun sıkmak olduğunu, bunun da doğru olmadığını söyledi.

Bu planın iptal edilmesi ile birlikte Karabük’te en az altı ay inşaatlarda hiç kimsenin çivi çakamayacağının altını çizen İl Başkanı Timurçin Saylar açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi;

“2014’deki Revizyon İmar Planı iptal edildi. Bu plan iptal edilince en azından altı ay Karabük’te hiç kimse inşaatlarda çivi çakamaz, Karabük’te altı bin tane inşaat var, bununla ilgi tahminim 10 bine yakın kişi çalışıyor. Bu insanlar işsiz kalır ve şu anda Karabük ekonomisini diri tutan da inşaat sektörü.

Bizim İsmetpaşa Bölgesi ile uğraşmamızın amacı şu, eninde sonunda inşaat sektörü belli bir dengeye gelecek, işte o dengeye geldiği zaman Karabük’teki iş gücü açığını biz İsmetpaşa ile kapatalım diye uğraşıyoruz. Ama şu anda Mimarlar Odasının yaptığı iş kendi bacağına kurşun sıkmaktır bu doğru değil. Çünkü insanlar bunu planlıyor, planladığı zaman da buradaki Belediyenin yapmış olduğu İmar çalışmasına göre, ben şu mahalleden şu arsayı aldım, şuraya inşaat yaparım, buraya dükkan yaparım, bunu hesap ediyor.

Şimdi bunu iptal edince, Karabük’ün hiçbir yerine inşaat yapamazsın artık. Karabük’ün hiçbir yerine inşaat yapamadığın zaman bu şehre çok büyük zarar verir. Yani Mimarlar Odası bu konuyla ilgili aslında itiraz etmeden muhataplarıyla oturup, bu işleri konuşup da orta yolu bulsalardı, çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Şehir açısından hiç iyi olmamıştır, bunun şehrin ekonomisine zarar vereceğini düşünüyorum, bu da hoş bir olay değil”