AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar’ın 9 Ocak’ta yapılacak olan İl Kongresinde aday olmayabileceği konuşulmaya başlandı


Saylar, Milletvekili adaylığı mı düşünüyor..?


saylar-il-baskanligi-surpriz

AK Parti’nin 15 Eylül’de başlayan il ve ilçe kongreleri tüm hızıyla devam ediyor.

Ülke genelinde 81 il, 970 ilçe ve 396 belde de yapılacak olan kongrelerin, ilçe ve belde kısımları bitti. 22 Aralık’ta son bulacak olan il kongreleri de devam ediyor.

Karabük’te ise ilçe kongrelerinin tamamı bitti. 9 Ocak tarihinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımı ile İl Kongresi gerçekleştirilecek.

Önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacakların il ve ilçe yönetimlerinde görev almayacağı, AK Parti Genel Merkezi tarafından belirtilmesi ile birçok il ve ilçe başkanları aday olmadı.

Özellikle bazı il başkanlarına Başbakan Davutoğlu tarafından “Aday olma” mesajı verildiği de ifade ediliyor.

Kocaeli İl Başkanı Mehmet Civelekoğlu, Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ve Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan gibi birçok il başkanları milletvekili adayı olabilmek için tekrar il başkanlığına aday olmadı veya olmayacaklarını açıkladılar.

7 Yıl İl Başkanlığı yapan Ömer Ayar’ın görevden alınması ile 27 Haziran tarihinde Karabük İl Başkanlığı görevine atama ile gelen Timurçin Saylar’ın ise 9 Ocak Cuma günü yapılacak olan İl Kongresine sayılı günler kala aday olmayacağı partililer arasında konuşulmaya başlandı.

Partililer arasında kulis söylentileri olarak, Timurçin Saylar’ın aday olmayacağı, Başbakan’dan bu yönde mesaj aldığı iddia edilse de, Saylar’dan şu ana kadar bu iddiaları doğrulayan hiçbir açıklama gelmedi.

 

Editör: Haber Merkezi