AK PARTİ İL BAŞKANI ÖMER AYAR, SEÇİM SÜRECİNİN DEVAM ETTİĞİNİ VE PARTİLERİ İÇİN ADAYLIK MÜRACAATLARININ 1 KASIM'DA SON BULACAĞINI BELİRTTİ


 

secim-sureci-akp


AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, 2014 yerel seçimleriyle ilgili değerlendirmede bulunurken, aday adaylığı müracaat ücretlerinin belli olduğunu söyledi. AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, parti binasında basın açıklaması yaparak, 2014 yerel seçimler hakkında değerlendirmede bulundu.

Ayar, 2014 yılında yapılacak olan seçimlerle ilgili bir dizi takvimlerin belirlendiğini ve uygulandığını söyledi.

Ayar, “AK Parti olarak seçim takvimiyle ilgili aday adaylığı müracaat süresi 1 Ekim ve 1 Kasım tarihleri arası olarak belirlenmiştir. AK Parti’den belediye başkanlığı, il genel meclisi ve belediye meclis üyeliğine aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımızın 1 Kasım’a kadar müracaat etmeleri gerekmektedir. Kamu görevi yapmakta olan veya teşkilatımız içerisinde görev alan arkadaşlarımızın da 1 Kasım’a kadar istifa etmeleri gerekmektedir. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıklamasına göre memurların Aralık’a kadar istifa etme hakları var, fakat bizim partimizin takvimine göre bu süreç 1 Kasım olarak sonlandırılacak. Onun için istifa etmesi gereken memurların partimizden aday adaylığı söz konusu ise, 1 Kasım’a kadar istifa etmeleri gerekiyor. Görevlerinden aday adaylığı için istifa eden memur arkadaşlarımızın görevlerine dönmeleri konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Yüksek Seçim Kurulu 1 Aralık olarak istifa tarihini açıkladı, ne zaman başlayacağı hususuyla ilgili YSK bir tarih belirlememesi nedeniyle, aday adaylığı gerekçesiyle daha önce yapılan istifalar sonrası tekrar işine geri dönebilme imkanları vardır. Bu konuda bir soru işareti kalmasın. İnşallah AK Parti olarak Karabük’te yine hizmet ürete bilmek, hizmeti en güzel şekilde yerel yönetimlerde de üret bilmek adına bu dönem Karabük'te ki her noktayı AK Parti belediye başkanlığı, yine il genel meclisini ve belediye meclisini çoğunluk olarak partimizin ikrarı ile buluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Bu konuda teşkilat olarak bize ne düşüyorsa, bu noktada ki çalışmalarımızı aktif olarak yapıyoruz. İnşallah yerel seçimler bütün Karabük ve Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Şuana kadar resmi müracaat olup olmadığı yönünde sorulan soruya cevap veren Ayar, şunları söyledi;

“Şuana kadar belediye meclis üyeliği adına müracaatlar oldu, belediye başkanlığı konusunda birkaç arkadaş bu konuyla ilgili müracaat yapacakları konusunda görüşme yaptılar, fakat şuana kadar resmi olarak yapılan müracaat söz konusu değil. Daha zaman olduğu için biz bekliyoruz, kapımız herkese açık, arzu eden herkes gelir demokratik hakkı olan bu süreci kullanırlar. Aday adaylığı süreci bittikten sonra her seçimde olduğu gibi partimizin aday tespit sistemi merkez yoklamasıyla olacak. Bunun da tespit edilebilmesi için bir çok kriter işletiliyor. Bunlardan en önemlileri, kamuoyu yoklamaları yapılacak, teşkilat temayülleri yapılacak ve genel merkezce kurulacak olan komisyonlarca bu arkadaşlarımızın durumları değerlendirilecek.”

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kemal Karadeniz’in aday adayı olacağı yönündeki soruya ise Ayar, “Kemal Karadeniz şuana kadar aday olacağı hususuyla ilgili bir şey söylemiş değil, eğer böyle bir niyeti olursa paylaşırız, bizim için bir sorun söz konusu değildir. Ama şuanda böyle bir durum söz konusu değil” diye cevap verdi.

Seçim sürecinin 1 ay önden gittiğini belirten Ömer Ayar, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“2014 yerel seçimleri döneminde bu süreç bir ay önden işliyor. Normalde olması gerekeni yaşıyoruz. Süreç çok yavaş işliyor, talep yok yönündeki yorumlar doğru gelmiyor bana. Süreç olması gerektiği gibi ilerliyor. 1 Kasım’a daha 22 günlük gibi bir zaman var. Bu süreç içerisinde niyeti olan arkadaşlarımız aday adayı olacaktır.”

REKTÖRÜN ADAY OLACAĞI İDDİASI
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın aday olacağı yönündeki iddialarla ilgili soruya da cevap veren Başkan Ayar, şunları söyledi;

“Bu bir dedikodu, dedikodunun kökünü bulmak mümkün değil, muhatabını da bulmak mümkün değil. Bu süreçle ilgili bir takvim işliyor, bu takvim işleyişi içerisinde öncelikle aday adaylığı müracaat süresi içerisinde bu konuyla ilgili niyeti olan arkadaşlarımız kendi özgür iradeleriyle gelirler aday adayı olurlar. Aday adayı olduktan sonra bir dizi yoklama sistemleri işletilir, buna göre merkez yoklamasıyla aday tespiti yapılır. Aday adaylığı süreci bitip, aday adaları ile ilgili çalışmalar başlatıldığı zaman fikrimizi beyan edeceğiz, bunu genel merkezle paylaşacağız, başbakanımızla paylaşacağız ama şuanda daha aday adaylık süreci devam ederken, bu konuda bizim herhangi bir çalışma yürütmemiz anlamsız ve gereksiz. Kamuoyunun böyle bir beklentisi varsa, bu beklentiyi kamuoyundan duyuyoruz ve duyduğumuz kadar kalıyoruz.”

Aday adaylığı başvuru ücretlerinin belirlendiğini de belirten Ayar “Karabük Belediye başkanlığı için 3 bin TL, Safranbolu belediye başkanlığı için bin 500 TL, diğer ilçe belediyelerimiz için 750 TL, belde belediye başkanlıkları için 400 TL, il gene meclisi ve belediye meclisi için 250 TL banka hesaplarına yatırmaları gerekiyor. Şuanda kadınlar için yüzde 50 indirim söz konusu, bunun yanında özürlüler için 4’de birini yatırmaları yeterli olacaktır.” Diyerek, sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi