‘BAYRAMDA YÜZÜ GÜLEN ÇOCUKLAR’PROJESİ İLE 160 ÇOCUĞU GİYDİRDİLER


 
20140723AW152097_02Karabük’te 3 arkadaş yetim ve durumu olmayan çocukları bayramda sevindirmek için yaptıkları proje ile 160 çocuğu sevindirdi.

Sohbet ortamında yaklaşan Ramazan bayramı öncesi çocukları sevindirme adına bir şey yapmak isteyen 3 arkadaşın ‘Bayramda Yüzü Gülen Çocuklar’ adıyla sosyal medya üzerinden yaptıkları etkinlik sonucu yurt dışı ve Türkiye’den 40 civarındaki ilden kampanyaya maddi yardımlar yapıldı. Toplanan paralarla isimleri tespit edilen 160 çocuk için kıyafet ve hikaye kitapları alınarak dağıtımı yapıldı.

Proje ortaklarından Salih Çetin, Ayhan Güzel ve İbrahim Bedir ile dostane bir sohbet içerisinde iken çocukları sevindirmek için bir şeyler yapalım dediklerini söyleyerek, “Bunu söyler söyleme hemen uygulama geçtik. İbrahim abi hemen bir slogan buldu, ‘Bayramda Yüzü Gülen Çocuklar’ diye. Bunu internete koyarak duyuru yaptık. Bayramda 100 çocuğu sevindirelim dedik. Çocukken yaşadığımız mutlulukları büyüyünce alamıyoruz ve onları sevindirmek çok güzel. Maalesef şuan Filistin’de çocuklar katlediliyor ve öldürülüyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Karabük’te de yetim ve durumu olmayan çocukları sevindirmek istedik ve projede önceliğimiz çocuklar oldu. Bunları da direk kıyafet olarak yapıyoruz. İnanılmaz bir yardım talebi geldi. Şuan 160 çocuk için gelen yardımlarla belirlenen isimlere kıyafetleri alınarak teslim etmeye başladık. Hiç tanımadığımız hatta yurt dışından dahi yardımlar geldi. Onlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah amacımıza ulaşmış oluruz” dedi.

Karabük’ün sevilen radyo programcılarından ve Erzurumlular Derneği Başkanı İbrahim Bedir ise, Ayhan Güzel ve Salih Çetin’e teşekkür ederek, “Onların katkıları büyük. Biz üç kişi oturup sohbet ederken, ‘Bayramda Yüzü Gülen Çocuklar’ projesini yapmaya karar verdik. Sosyal medyadan bir etkinlik oluşturduk ve inanılmaz bir taleple karşılaştık. Burada toplanan meblanın yüzde 90’ı Karabük dışından gönderildi. Biz burada çok fazla insanla bile irtibat kurma şansımız dahi olmadı. 160 çocuğumuza, aynı kendi çocuklarımıza alır gibi elbiseler aldık. Geriye kalan paralar ile onları sevindirecek mutlu edecek oyuncak ve kitap aldık. İnşallah bunu kurban bayramı ve diğer bayramlarda yapmayı arzuluyoruz. Hatta bu tarz etkinlikler için bir dernek düşünüyoruz. Herkese teşekkür ediyor. Her kıyafeti seçerken, o çocukların kahkaha attıklarını yüreğimizde hissederek aldık. İnşallah buna katkıda olan insanlarda vermiş oldukları katkılar çocukların giydiklerin yaşadıkları mutluluğu kendi aile mutluluğunda yaşarlar” dedi.

Editör: Haber Merkezi