tso-proje-video


KARABÜK TSO BAŞKANI SEDAT NAMAL’IN BAKANLARA SUNDUĞU “KARABÜK, ESKİPAZAR ENDÜSTRİ BÖLGESİ, SERBEST BÖLGE VE TEKNOPARK” PROJESİ KARABÜK’TE BÜYÜK HEYECAN OLUŞTURDU


KARABÜK’TE “YÜZYILIN PROJESİ” OLARAK NİTELENDİRİLEN PROJE, EN ÇOK ESKİPAZAR BÖLGESİNDE BÜYÜK UMUTLAR DOĞURDU


 

İŞTE KARABÜK İÇİN 100 YILIN PROJESİNİ TANITAN VİDEO


 

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal tarafından geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a sunulan “Karabük, Eskipazar Endüstri Bölgesi, Serbest Bölge ve Teknopark” projesi Karabük’te heyecan uyandırdı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal’ın proje ile ilgili yaptığı tanımlamalar “100 Yılın Projesi” olarak nitelendiriliyor.

Özellikle Eskipazar bölgesinde yaşayanlar projenin Hükümete teslim edilmesinden son derece memnuniyet duyduklarını belirtiyor ve bu projenin hayata geçmesi ile Eskipazar’ın kısa sürede büyük bir kalkınmaya uğrayacağına inandıklarını ifade ediyorlar.

Sedat Namal ise projenin tanımlanması ile ilgili şu açıklamaları yapmıştı;

"Türkiye ekonomisinin kalbi sanayileşmeyle atarken geleceğin sanayi kenti Karabük'te yükseliyor. 2023 Türkiye’si dünya sanayi ülkesi yolunda ilerliyor.

Karabük, Eskipazar Endüstri Bölgesi, Serbest Bölge ve Teknopark Projesi bunlardan sadece birisidir. Ülkemizin ve dünyanın demir çeliğe sürekli olan ihtiyacı, üretim artışı ve işleme taleplerini beraberinde getirmektedir. Tam da bu noktada Karabük Türkiye’nin sanayileşmesi bakımından parlayan yıldızı konumundadır. Aynı zamanda tarihi ipek yolunun en önemli geçiş noktalarından biri olan Karabük konum itibariyle Ankara, Çankırı, Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Bolu arasında kalan hem lojistik, hem de istihdam anlamında ciddi avantajlara sahip bir noktadadır.

Proje alanı toplam 20 milyon metre karedir. Proje alanı İstanbul, Ankara otobanına 30 km mesafedir. Karadeniz otoyolu proje alanının içinden geçmektedir. Ayrıca Karadeniz’den dünyaya açılan Bartın limanına sadece 138 km, bölgenin en önemli projelerinden biri olan Filyos limanına ise 100 km mesafede olması yurt içindeki konum avantajı kadar yurt dışına olan lojistik avantajını da ortaya koyuyor.

Proje alanına raylı ulaşım da mevcuttur. Bu avantajları fırsat olarak gören büyük ölçekli yatırımcıların yeni yer talepleri mevcut durumdaki OSB ve ilave alanından tahsisi yapılamayacak kadar çoğalmış,  Endüstri bölgesi, serbest bölge ve teknopark projesini doğurmuştur. Karabük Üniversitesinde ray mühendisliği ve Eskipazar’da Raylı sistemler bölümlerinin olması da büyük bir avantaj olup, proje kapsamında kalifiye elaman konusunda da sıkıntı söz konusu olmayacaktır.

Bu proje ile ülkemize neler kazandırılacaktır; Türkiye’nin yerli otomobili araba fabrikası. Ülkemizin ulaşım konusundaki en önemli politikaları arasında hayata geçen ve hızla yapımları devam eden hızlı tren projeleri için vagon ve ray üretimi, ithalata olan bağımlılığın azaltılması programı kapsamında katma değeri yüksek demir çelik üretimi ve işleme fabrikaları, öncelikli teknoloji alanlarında ticarileşme programına katkı sağlayacak yerli makina üreticilerinin rekabet gücünü arttırmayı sağlayacak serbest bölge, sektörel bazda stratejik üretim ve Arge çalışmaları yapılacak bir platform teknopark.”

Bu proje ile ülkemizde sanayileşme alanında çok büyük bir adım atılacaktır. Büyüyen şehirlerimizden gelişen sanayimize kadar her anlamda değişimi yakalayan ülkemiz, 2023 Türkiye’sinde dünya sanayi üssü olma hedefine bir adım daha yaklaşacaktır."