AK PARTİLİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ, BAŞKAN RAFET VERGİLİ’YE KENDİLERİNİ AZARLADIĞI YÖNÜNDE SERZENİŞLERDE BULUNDULAR


 

AK PARTİLİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ “BAŞKANIM BİZİ BİR DAHA FIRÇALAMA. KARİZMAMIZ ÇİZİLİYOR”


 

bld-meclis-firca-1

Karabük Belediye Meclisinin Ekim ayı toplantısında ilginç sohbetler yaşandı.

Gündem ve gündem dışı maddelerin görüşülmesi ile oylanması 10 dakika süren Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında, uzun ve komedram gibi sohbetler yaşandı.

Gündem ve gündem dışı maddelerin görüşülmesinden sonra söz alan AK Parti Belediye Meclis üyesi İzzet Çelik, Eylül ayı toplantısında yaşanan tartışmaya değindi ve Başkan Vergili’nin kendilerine karşı sert bir tutum izlemesinden yakındı.

Çelik “Başkanım Eylül ayı toplantısında biz AK Parti gurubuna karşı çok sert bir tutum sergilediniz ve adeta fırçaladınız. Biz bundan çok rahatsız olduk. Ayrıca yapılan konuşmaların hiçbir tanesi meclis tutanaklarına geçirilmemiş, sadece oylanan gündem maddeleri tutanaklarda yer almış. Bize fırçalamanızdan dolayı çok rahatsızız.” Şeklinde konuştu.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Kenan Şentürk ise Belediye meclisinde bu tür sert diyalogların olmaması gerektiğini, buradaki herkesin Karabük’ün menfaatleri için hizmet verdiklerini, belirterek “Biz burada hiçbir AK Partili müteahhittin veya işadamının temsilcisi değiliz.” Diyerek, görüş ayrılıklarının yaşanabileceğini ama bu görüş ayrılıklarının demokratik çerçeveler içinde tartışılması gerektiğini söyledi.

bld-mclis-firca-yaziYine AK Partili Belediye Meclis üyesi Metin Yalçın ise Eylül ayı toplantısında Başkan Vergili’nin kendilerini azarlamasının basın aracılığı ile kamuoyuna farklı yansıdığını ifade etti.

Yalçın, hatta basın mensuplarının AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar’a “Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin AK Partili Belediye Meclis üyelerini azarlamasını ve fırçalamasını nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklinde soruların sorulduğunu, bu nedenle kamuoyunda küçük duruma düşürüldükleri yönünde serzenişlerde bulundular.

Başkan Rafet Vergili ise AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin bu serzenişleri karşısında “Belediye meclis toplantılarında her türlü tartışmalar, ses yükseltmeler olabilir. Bu tartışmaların bir sonraki toplantıya taşınmaması gerekir.” Şeklinde konuştu.

Vergili ayrıca basın mensuplarının bu yaşanan olayı farklı yansıtmaları iddialarına karşı “Basın bu, ne diyelim şimdi onlara, bunu yazma dersiniz yazarlar, yaz dersiniz yazmazlar. Basına bizim bir şey deme şansımız yok. Benim dışımda bir olay bu.” Diye konuştu.

Belediye meclis üyeleri ile daha uyumlu bir çalışma sergilenmesi için kendi sert tutumlarını da gözden geçireceğini ima eden Vergili, havayı yumuşatarak esprili konuşmaları ile AK Partili Belediye meclis üyelerini rahatlattı.

Editör: Haber Merkezi